Kıymalı Sandal Patates Tarifi

 

Kıymalı Sandal Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 büyük patates
  • 200 g kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet kıl biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolu un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Birer fiske tuz
  • Karabiber

Salçalı sos için :

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Birer fiske tuz
  • Karabiber

    Kıymalı Sandal Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup ortadan ikiye bölün. İç kısmını kaşık yardımıyla oyun.
  • Dış kısmını tepside düz kalacak şekilde gerekirse hafif kesin.
  • Ardından patatesleri tepsiye dizin ve üzerlerini zeytinyağı sürüp tuz serpiştirin ve 180 derecede fırında hafif pişene kadar pişirelim.
  • ▫️Sıvıyağ ve tereyağını ısıtalım, soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp kavuralım, üzerine kıymayı alıp kavurmaya devam edelim.
  • Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım ve kıymanın üzerine alıp kavurmaya devam edelim.
  • Sonra salça, baharatlar ekleyip bir iki karıştırıp kıymalı harçımızı pişen patateslerin ortasına paylaştıralım.
  • Beşamel için:Tereyağını eritip unu ekleyelim, kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Ardından sütü, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Beşamel sosumuzu kıymalı harcın üzerine paylaştırın ve üzerlerine kaşar peyniri serpiştirelim.
  • Sosu için:Salçayı, tuz, karabiber ve suyu karıştırıp borcamın zeminine dökelim.
  • Sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Yorumlar