Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Anneanne Usulü Fırın Makarna Tarifi

 

Anneanne Usulü Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket az alacak fırın makarna
  • 1 âdet hazır yufka

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un çok dolu olmayacak
  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 türk kahve fincanı su (yumurtaları çırpmak için)

Arası için;

  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz karabiber

Üzerine;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Anneanne Usulü Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye 6 su bardağı su koyalım kaynayınca bir çay kaşığı tuzunu serpelim, fokurdayınca makarnayı koyalım 10 dk pişirelim süzelim soğumaya bırakalım.
  • Tavaya sıvı yağ, unu koyalım kısık ateşte 6-7 dk hafif kokusu çıkana kadar kavuralım. Sonra sütü azar azar ekleyerek karıştıralım göz göz pişince ocağın altını kapatalım, mikser kabına alalım.
  • Beş dk soğuduktan sonra su ile çırptığımız yumurtaları ekleyip, hızlıca karıştıralım sonra tuz karabiber tereyağı ekleyip, karıştıralım.
  • Soğuyan makarnanın üzerine bu sosu döküp, karıştıralım.
  • Arası için peynirleri ince kıyılmış maydanozu bir kasede iyice karıştıralım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir adet yufkayı kenarlarını dışarı sarkacak hafif buruşturarak yayalım.
  • Haşladığımız makarnanın yarışı döküp, tepsiye yayalım, üzerine peynirli içi döküp yayalım kalan makarnalı karışımı döküp yayalım üzerine yanlarını yufkayı makarnanın üzerine kapatalım.
  • Bir kasede yoğurt yağı yumurta sarısı iyice çırpalım, yufkanın üzerine gelecek şekilde döküp, yayalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk pişirelim, sonra kenarlarını bıçakla çizelim.
  • Tepsiyi büyük tepsiye ait üst edelim, tekrar tepsiye yağlı kağıt serelim makarnayı tepsiye alalım, üzerine birazcık sıvı yağ gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dk kontrol ederek pişirelim. Afiyet olsun.
  • Not:ben borcamda pişirdiğim için böyle yaptım altını pişirmedi böyle yaptım sizin normal tepside pişiriyorsa böyle yapmanıza gerek yok fırını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?