Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Elmalı Çörek Tarifi

 

Elmalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı elenmiş un

İç harcı için;

  • 4-5 adet elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabın içerisine ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı alıp karıştıralım.
  • Yumurta ve sıvı yağını da ekleyelim tekrar karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyelim ve çırpma teliyle yoğurma kıvamına gelene kadar karıştıralım.
  • Un serpilmiş tezgahın üzerinde hamurumuzu toparlayalım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Kabımızı sıvı yağ ile her yerini yağlayalım ve içine hamurumuzu koyalım.
  • Hamurumuzun üzerini streç filmle kapatalım ve sıcak bir ortamda en az 1 saat kadar mayalandıralım.
  • Elmalarımızın kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartalım ve minik küpler halinde doğrayalım. Dilerseniz rendeleyebilirsiniz.
  • Elmaları tavaya alalım ve şekerini de ekleyip karıştıralım.
  • Bir kaç dakika kadar orta ateşte pişirdikten sonra, ocaktan alalım tarçını ekleyip karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölelim.
  • Bezelerden birini merdane yardımıyla açalım ve önce 4 parçaya, daha sonra kestiğimiz her parçayı tekrar 4 parçaya bölelim. Toplamda 16 parça olacak.
  • Kestiğimiz hamurların geniş kısmına elmalı harcımızdan bir miktar koyalım ve saralım.
  • Sarmış olduğumuz çörekleri kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve diğer ayırdığımız hamur içinde aynı işlemi uygulayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen çörekleri çıkartalım ve soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpelim dilerseniz tarçında ekleyebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?