19 Kasım 2023 Pazar

Elmalı Çörek Tarifi

 

Elmalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı elenmiş un

İç harcı için;

  • 4-5 adet elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabın içerisine ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı alıp karıştıralım.
  • Yumurta ve sıvı yağını da ekleyelim tekrar karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyelim ve çırpma teliyle yoğurma kıvamına gelene kadar karıştıralım.
  • Un serpilmiş tezgahın üzerinde hamurumuzu toparlayalım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Kabımızı sıvı yağ ile her yerini yağlayalım ve içine hamurumuzu koyalım.
  • Hamurumuzun üzerini streç filmle kapatalım ve sıcak bir ortamda en az 1 saat kadar mayalandıralım.
  • Elmalarımızın kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartalım ve minik küpler halinde doğrayalım. Dilerseniz rendeleyebilirsiniz.
  • Elmaları tavaya alalım ve şekerini de ekleyip karıştıralım.
  • Bir kaç dakika kadar orta ateşte pişirdikten sonra, ocaktan alalım tarçını ekleyip karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölelim.
  • Bezelerden birini merdane yardımıyla açalım ve önce 4 parçaya, daha sonra kestiğimiz her parçayı tekrar 4 parçaya bölelim. Toplamda 16 parça olacak.
  • Kestiğimiz hamurların geniş kısmına elmalı harcımızdan bir miktar koyalım ve saralım.
  • Sarmış olduğumuz çörekleri kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve diğer ayırdığımız hamur içinde aynı işlemi uygulayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen çörekleri çıkartalım ve soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpelim dilerseniz tarçında ekleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder