Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ev Usülü Et Tantuni Tarifi

 

Ev Usülü Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana eti
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Lavaşı için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 – 4,5 su bardağı arası un

Salatası için;

  • 2 adet piyazlık doğranmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 domates

    Ev Usülü Et Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce lavaş hamurunu hazırlayalım.
  • Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım, karıştıralım.
  • Unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
  • Bu arada eti ince ince küçük olacak şekilde doğrayalım.
  • Pişireceğimiz tavaya alalım.
  • Suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavuralım.
  • Ardından üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edip altını kısalım.
  • Üzerine bir kapak kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Her birini ince bir şekilde merdane yada oklava ile açarak yanmaz tavada çevirerek pişirelim.
  • Et suyunu biraz çekince toz biberi, tuzunu ve yağını ilave edelim.
  • 5 dakika kadar daha pişirip altını kapatalım.
  • Lavaşların iç kısmını etin yağına banıp orta kısmına et ilave edelim.
  • Sumaklı soğan, doğranmış maydanoz ve domates ile saralım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?