Ev Usülü Et Tantuni Tarifi

 

Ev Usülü Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana eti
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Lavaşı için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 – 4,5 su bardağı arası un

Salatası için;

  • 2 adet piyazlık doğranmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 domates

    Ev Usülü Et Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce lavaş hamurunu hazırlayalım.
  • Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım, karıştıralım.
  • Unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
  • Bu arada eti ince ince küçük olacak şekilde doğrayalım.
  • Pişireceğimiz tavaya alalım.
  • Suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavuralım.
  • Ardından üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edip altını kısalım.
  • Üzerine bir kapak kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Her birini ince bir şekilde merdane yada oklava ile açarak yanmaz tavada çevirerek pişirelim.
  • Et suyunu biraz çekince toz biberi, tuzunu ve yağını ilave edelim.
  • 5 dakika kadar daha pişirip altını kapatalım.
  • Lavaşların iç kısmını etin yağına banıp orta kısmına et ilave edelim.
  • Sumaklı soğan, doğranmış maydanoz ve domates ile saralım.

Yorumlar