19 Kasım 2023 Pazar

Lokanta Usulü Mercimek Çorba Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 5 yada 5,5 su bardağı kaynar su

Sosu için;

  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 yemek yemek kaşığı tereyağ 

    Lokanta Usulü Mercimek Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği ılık suda 20 dakika bekletin uzun bekletirseniz daha iyi olur.
  • Bol suda ovuşturarak yıkayın. İçindeki siyah pütürler iyice çıksın bu önemli bir detay.
  • Tencereye yağı koyup eritin.
  • Üzerine mercimek ve doğranmış sarımsağı koyun.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak mercimeği hafif kavurun.
  • Rengi değişip, şeffaflaşınca un ve baharatları koyun.
  • Bir iki tur karıştırdıktan sonra üzerine kaynar suyu döküp kaynamaya bırakın.
  • Varsa et suyu da kullanabilirsiniz çok yakışıyor. Ben 5 su bardağı su koydum.
  • Blenderden sonra yarım su bardağı daha ekledim.
  • Mercimekler iyice şişip, pişince blenderden geçirin.
  • Bir iki dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
  • Servis yaparken üzerine yağda kızdırılmış toz biber gezdirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder