Lokanta Usulü Mercimek Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 5 yada 5,5 su bardağı kaynar su
Sosu için;
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 yemek yemek kaşığı tereyağ
Lokanta Usulü Mercimek Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimeği ılık suda 20 dakika bekletin uzun bekletirseniz daha iyi olur.
- Bol suda ovuşturarak yıkayın. İçindeki siyah pütürler iyice çıksın bu önemli bir detay.
- Tencereye yağı koyup eritin.
- Üzerine mercimek ve doğranmış sarımsağı koyun.
- Kısık ateşte sürekli karıştırarak mercimeği hafif kavurun.
- Rengi değişip, şeffaflaşınca un ve baharatları koyun.
- Bir iki tur karıştırdıktan sonra üzerine kaynar suyu döküp kaynamaya bırakın.
- Varsa et suyu da kullanabilirsiniz çok yakışıyor. Ben 5 su bardağı su koydum.
- Blenderden sonra yarım su bardağı daha ekledim.
- Mercimekler iyice şişip, pişince blenderden geçirin.
- Bir iki dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
- Servis yaparken üzerine yağda kızdırılmış toz biber gezdirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder