19 Kasım 2023 Pazar

Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi

 

Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet böreklik yufka
  • 1 dolu kaşık eritilmiş tereyağı veya 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt

İçi için gerekli malzemeler;

  • 2 -3 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça (şart değil)
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • Yarım kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Az karabiber
  • Az pul biber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Kalan sos
  • Susam

    Patlıcanlı Karnıyarık Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle (resimlerde detayları mevcut) patlıcanları soyup, minik doğrayalım tuzlu suda acısı çıkması için 10 dakika kadar bekletelim.
  • Öte yandan uygun bir tavaya sıvı yağı ve doğranmış soğanı alalım kavuralım salça ekleyip, kavuralım patlıcanları yıkayalım suyunu sıkalım tavaya ilave edelim kavuralım.
  • Biber, domates, tuz ve baharatları ilave edelim, kavurmaya devam edelim kapağı kapatalım suyunu çeksin altını kapatalım kenara alalım soğusun.
  • Tezgaha yufkayı serelim yağ ve süt karışımından sürelim, yufkanın üzerine bir yufka daha serelim, üçgen şeklinde keselim geniş kenarlara harçtan koyalım kenarları kıvırıp, saralım pişirme tepsisine alalım.
  • Üstlerine kesik atalım diğer iki yufkayada aynı işlemi yapalım, üzerlerine kalan sos ve yumurta sarısını çırpıp, sürelim susam vs serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim sıcak sıcak servis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder