Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Pirzola Güveç Tarifi

 

Pirzola Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet pirzola
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 250 gr mantar
  • 2 kırmızı kapya biber
  • 6 kıl biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı su (250 ml)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 er fiske tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik

    Pirzola Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Güveci tereyağ ile yağlayın.
  • Zemine önce yarım ay şeklinde doğranmış soğanları yerleştirin.
  • Üzerine yarım ay şeklinde dilimlediğiniz domatesleri yerleştirin.
  • Üzerine halka doğranmış biberleri yerleştirin.
  • Üzerine mantarları doğrayıp yerleştirin.
  • Sebzelerin üzerine tuz, karabiber ve pulbiber gezdirin.
  • Pirzolaları sebzelerin üzerine dizin ve üzerine kekik, tuz, karabiber ve pulbiber gezdirin.
  • Salçayı suyla karıştırın. Yemeğinizin üzerine gezdirin.
  • Ardından ortasına bir baş sarımsağı yerleştirin ve güvecin kapağını kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 230 derece fanlı fırında pişirin.
  • Pişmeye yakın kapağını açıp 10-15 dakikada üzeri kızarana kadar pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?