20 Kasım 2023 Pazartesi

Pirzola Güveç Tarifi

 

Pirzola Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet pirzola
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 250 gr mantar
  • 2 kırmızı kapya biber
  • 6 kıl biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı su (250 ml)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 er fiske tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik

    Pirzola Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Güveci tereyağ ile yağlayın.
  • Zemine önce yarım ay şeklinde doğranmış soğanları yerleştirin.
  • Üzerine yarım ay şeklinde dilimlediğiniz domatesleri yerleştirin.
  • Üzerine halka doğranmış biberleri yerleştirin.
  • Üzerine mantarları doğrayıp yerleştirin.
  • Sebzelerin üzerine tuz, karabiber ve pulbiber gezdirin.
  • Pirzolaları sebzelerin üzerine dizin ve üzerine kekik, tuz, karabiber ve pulbiber gezdirin.
  • Salçayı suyla karıştırın. Yemeğinizin üzerine gezdirin.
  • Ardından ortasına bir baş sarımsağı yerleştirin ve güvecin kapağını kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 230 derece fanlı fırında pişirin.
  • Pişmeye yakın kapağını açıp 10-15 dakikada üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder