19 Kasım 2023 Pazar

Sığama Tarifi

 

Sığama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,300 gram -1,500 gram kuzu but (3 -4 cm kalınlığında kesilmiş)
  • 1 dolu yemek kaşığı tuz
  • 1 silme yemek kaşığı karabiber
  • 1 dolu yemek kaşığı kimyon
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 su bardağı su
  • Arzuya göre biraz kuyruk yağı

    Sığama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etleri geniş bir tabağa yerleştirin üzerine baharatları döküp güzelce ovarak etlere yedirin.
  • Ardından düdüklü tencereye yerleştirin (ben amc. Deutschland tenceresi kullandım ve kapağını kitlendiği andan itibaren 8 dakika pişirdim) siz normal düdüklüde et yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Etleri suyu ile beraber bir tepsiye dizin üzerine yağlı kâğıt ıslatın hafif sıkıp örtün.
  • 30 dakika 200 derecede alt üst ayarda pişirin ( hafif kızaracak ) ve çıkarın.
  • Suyundan etlerin üzerine gezdirin ve servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder