Sığama Tarifi İçin Malzemeler
- 1,300 gram -1,500 gram kuzu but (3 -4 cm kalınlığında kesilmiş)
- 1 dolu yemek kaşığı tuz
- 1 silme yemek kaşığı karabiber
- 1 dolu yemek kaşığı kimyon
- 3 adet defne yaprağı
- 1 su bardağı su
- Arzuya göre biraz kuyruk yağı
Sığama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etleri geniş bir tabağa yerleştirin üzerine baharatları döküp güzelce ovarak etlere yedirin.
- Ardından düdüklü tencereye yerleştirin (ben amc. Deutschland tenceresi kullandım ve kapağını kitlendiği andan itibaren 8 dakika pişirdim) siz normal düdüklüde et yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Etleri suyu ile beraber bir tepsiye dizin üzerine yağlı kâğıt ıslatın hafif sıkıp örtün.
- 30 dakika 200 derecede alt üst ayarda pişirin ( hafif kızaracak ) ve çıkarın.
- Suyundan etlerin üzerine gezdirin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder