Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Beyti Kebap (Songül Usulü) Tarifi

 

Beyti Kebap (Songül Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

(Su bardağım 200 ml)

Hamuru için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı yaş maya
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un ve ayrıca 2 yemek kaşığı un

Köftesi için;

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salça
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta ( M)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Biraz kimyon
  • Maydonoz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 küçük diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 ml su
  • ️️Rendelenmiş kaşar

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta sarısı

    Beyti Kebap (Songül Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemelerini yumuşak bir hamur yoğurun ve üzeri kapalı 45-50 dak. mayalandırın.
  • Köfte harcını da iyice yoğurun ve üzeri kapalı 30 dak. buzdolabında dinlendirin.
  • Köfteyi yağlı kağıt üzerinde hafif elinizi ıslatarak iki uzun ( uzun yapmaya özen gösterin) şerit yapın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dak. pişirin.
  • Elinizi yağlayın ( hamur yapışmaması için) ve hamurdan iki eşit parça yapıp yuvarlayın.
  • Tezgahı ve bezeyi unlayın. İnce bir hamur açıp yağlı kağıda koyun.
  • 1 yemek kaşığı tereyağ eritip hamurun alt köşesine sürün üzerine pişen köfteyi koyun.
  • Köftenin üzerine de tereyağından sürün.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, hamurun kenarının fazlalıklarını kesin ve dikkatlice rulo yapın.
  • Diğer bezeyi de aynı işlemi yapın.
  • Üzerine erittiğiniz tereyağından hafif sürün ve sonra yumurta sarısı sürüp susam serpin. ( not; fazlalık olan hamuru da yuvarlayıp üzerine yumurta sarısı sürün birlikte kenarında pişsin ziyan olmasın ☺️)
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dak. üzeri kızarana kadar pişirin. 4-5 dak. dinlendirip dikkatlice kesin.
  • Sosu için; kalan tereyağının içine sıvı yağ ve salçayı ekleyip hafif kavurun.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip kaynayınca kısık ateşte 5 dak. pişirin. Beyti kebabıyla ve yoğurtla servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?