Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Unsuz Ve Yağsız Kurabiye (İçi Yumuşak) Tarifi

 

Unsuz Ve Yağsız Kurabiye (İçi Yumuşak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük yumurta akı
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • Yarım paket vanilya
  • 2-3 yemek kaşığı damla çikolata
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için

  • Bolca pudra şekeri

    Unsuz Ve Yağsız Kurabiye (İçi Yumuşak) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çikolata hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son çikolatayı da ekleyip buzlukta 15,20 dakika bekletiyoruz.
  • Dolaptan çıkarıp yuvarlıyoruz ve bol pudra şekerine bulayıp tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişiriyoruz.
  • Çatladıktan 1,2 dakika sonra fırından alırsanız çok iyi olur yoksa sertleşecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?