Fellah Köftesi (Dağılmayan) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı köftelik bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 2su bardağı irmik
- 6 yemek kaşığı un
- 2yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı kimyon
Haşlamak için;
- Su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kadar tereyağı haşlanan köfteyi kızartmak için
Sosu için;
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 5-6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 4 adet domates rendesi
- Tuz
- 4-5 kaşık süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak (tercihe göre)
Fellah Köftesi (Dağılmayan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Harcımız için; bulgurumuzun üzerine sıcak su ekleyerek üzerini streçleyelim, 10-15 dakika kadar dinlendirelim. Şişen bulguru karıştıralım.
- Üzerine irmik, un, domates salçası, biber salçası ve tuzu da ekleyip yoğuralım. Arada bir sıcak su ekleyelim.
- Malzemeler güzelce karıştıktan sonra ve hamur iyice soğuduğunda yumurtamızı ekleyelim.
- Kimyonu da ekleyip hamurumuzu güzelce yoğuralım.
- Hazır olan hamura şekil verelim. Yanımıza kase ile su koyalım. Sonra parmak uçlarımızı su ile ıslatarak harcımızdan küçük parçalar kopartarak top şekline getirelim.
- Serçe parmağımız ile hamurumuzun üzerine bastıralım ve unladığımız tepsimize alalım. Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Köfteleri haşlamak için tencereye kaynayan suyu koyalım, içerisine limon tuzu ve tuzu ekleyelim.
- Köftelerimizi de tenceremize alarak ara ara karıştıralım, .
- Yaklaşık 5-6 dakika pişirelim. Haşlanan köftelerimizi alalım.
- Tavada tereyağ kızartıp, bu tereyağın üzerinde haşlanan köfteleri 1-2 dakika çevirin ve tabağa alın. Çok. Lezzetli oluyor.
- Domates sosu için; tavamıza zeytinyağını alalım, ince kıyılmış sarımsaklarımızı da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine salçamızıda ilave ederek sarımsaklarla birlikte kavuralım.
- Rendelediğimiz domateslerimizi de tavamıza alalım ve kavuralım. Sosumuza tuz ekleyip, ocaktan alalım.
- Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
- Servis tabağına köfteleri koyalım üzerine yoğurt ve sos ekleyip, servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun. (dilerseniz ölçüleri yarıya indirip az miktarda elde edebilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder