Fellah Köftesi (Dağılmayan) Tarifi

 

Fellah Köftesi (Dağılmayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı köftelik bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2su bardağı irmik
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı kimyon

Haşlamak için;

  • Su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı kadar tereyağı haşlanan köfteyi kızartmak için

Sosu için;

  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 adet domates rendesi
  • Tuz
  • 4-5 kaşık süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak (tercihe göre)

    Fellah Köftesi (Dağılmayan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Harcımız için;  bulgurumuzun üzerine sıcak su ekleyerek üzerini streçleyelim, 10-15 dakika kadar dinlendirelim. Şişen bulguru karıştıralım.
  • Üzerine irmik, un, domates salçası, biber salçası ve  tuzu da ekleyip  yoğuralım. Arada bir  sıcak su ekleyelim.
  • Malzemeler güzelce karıştıktan sonra ve hamur iyice  soğuduğunda  yumurtamızı ekleyelim.
  • Kimyonu da ekleyip  hamurumuzu güzelce  yoğuralım.
  • Hazır olan hamura şekil verelim. Yanımıza kase ile su koyalım. Sonra parmak uçlarımızı su ile ıslatarak harcımızdan küçük parçalar kopartarak top şekline getirelim.
  • Serçe parmağımız ile hamurumuzun üzerine bastıralım ve unladığımız tepsimize alalım. Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Köfteleri haşlamak için tencereye kaynayan suyu koyalım, içerisine limon tuzu ve tuzu ekleyelim.
  • Köftelerimizi de tenceremize alarak ara ara karıştıralım, .
  • Yaklaşık 5-6 dakika pişirelim. Haşlanan köftelerimizi alalım.
  • Tavada tereyağ kızartıp, bu tereyağın üzerinde haşlanan köfteleri 1-2 dakika çevirin ve tabağa alın. Çok. Lezzetli oluyor.
  • Domates sosu için; tavamıza zeytinyağını alalım, ince kıyılmış sarımsaklarımızı da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine salçamızıda ilave ederek sarımsaklarla birlikte kavuralım.
  • Rendelediğimiz domateslerimizi de tavamıza alalım ve kavuralım. Sosumuza tuz ekleyip, ocaktan alalım.
  • Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
  • Servis tabağına köfteleri koyalım üzerine yoğurt ve sos ekleyip, servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun. (dilerseniz ölçüleri yarıya indirip az miktarda elde edebilirsiniz)

Yorumlar