Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 240 gram çikolata
- 3 katlı hazır kek
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 2 ,5yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağından biraz fazla şeker
Arası için;
- Orman meyveleri
- Damla çikolata
- Dilediğiniz meyve
Islatmak için;
- Yarım su bardağı süt
Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremayı yapalım.Krema malzemelerini tencereye alalım çırpıp ocağa bırakalım ocakta da çırpmaya devam edelim göz göz olana kadar pişirelim kremayı soğumaya bırakalım.
- Çikolatayı benmari usulü eritelim kekleri kalıptan çıkaralım ılık çikolatayı kalıba döküp her tarafına yayalım.
- Kalıbı dondurucuya atalım.
- Soğuyan kremanın içine kremşanti ekleyip mikser yardımıyla beş dakika çırpalım.
- Donan çikolatayı dondurucu dan çıkaralım kekin ilk katını kalıba bırakalım sütle hafif ıslatalım kremanın yarısını dökelim üzerine meyve ve damla çikolata ekleyelim ikinci katı üzerine bırakalım.
- Aynı şekilde kremayı meyveyi ekleyelim son katı da bırakalım üzerini temiz bir poşet ile örtüp buz dolabına bırakalım bir gece dinlendirelim.
- Dinlenen pastayı servis tabağına alıp ters çevirelim bu nokta çok önemli sivri bir bıçak ile kalıbı delelim kalıbın havasını alalım.
- Havası alınınca çikolata kendini bırakacaktır.
- Dikkatli bir şekilde kalıbı çıkaralım pastayı çok sarsmayın ki çikolatası çatlamasın.
- Pastayı dilediğimiz gibi süsleyelim.
- Bir püf nokta daha pastayı dilimleyince bıçağı ısıtıp o şekilde dilimleyelim aksi takdirde çikolata kırılır deneyeceklere şimdiden
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder