23 Şubat 2024 Cuma

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 240 gram çikolata
  • 3 katlı hazır kek

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 ,5yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağından biraz fazla şeker

Arası için;

  • Orman meyveleri
  • Damla çikolata
  • Dilediğiniz meyve

Islatmak için;

  • Yarım su bardağı süt

    Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremayı yapalım.Krema malzemelerini tencereye alalım çırpıp ocağa bırakalım ocakta da çırpmaya devam edelim göz göz olana kadar pişirelim kremayı soğumaya bırakalım.
  • Çikolatayı benmari usulü eritelim kekleri kalıptan çıkaralım ılık çikolatayı kalıba döküp her tarafına yayalım.
  • Kalıbı dondurucuya atalım.
  • Soğuyan kremanın içine kremşanti ekleyip mikser yardımıyla beş dakika çırpalım.
  • Donan çikolatayı dondurucu dan çıkaralım kekin ilk katını kalıba bırakalım sütle hafif ıslatalım kremanın yarısını dökelim üzerine meyve ve damla çikolata ekleyelim ikinci katı üzerine bırakalım.
  • Aynı şekilde kremayı meyveyi ekleyelim son katı da bırakalım üzerini temiz bir poşet ile örtüp buz dolabına bırakalım bir gece dinlendirelim.
  • Dinlenen pastayı servis tabağına alıp ters çevirelim bu nokta çok önemli sivri bir bıçak ile kalıbı delelim kalıbın havasını alalım.
  • Havası alınınca çikolata kendini bırakacaktır.
  • Dikkatli bir şekilde kalıbı çıkaralım pastayı çok sarsmayın ki çikolatası çatlamasın.
  • Pastayı dilediğimiz gibi süsleyelim.
  • Bir püf nokta daha pastayı dilimleyince bıçağı ısıtıp o şekilde dilimleyelim aksi takdirde çikolata kırılır deneyeceklere şimdiden 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder