Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 240 gram çikolata
  • 3 katlı hazır kek

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 ,5yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağından biraz fazla şeker

Arası için;

  • Orman meyveleri
  • Damla çikolata
  • Dilediğiniz meyve

Islatmak için;

  • Yarım su bardağı süt

    Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremayı yapalım.Krema malzemelerini tencereye alalım çırpıp ocağa bırakalım ocakta da çırpmaya devam edelim göz göz olana kadar pişirelim kremayı soğumaya bırakalım.
  • Çikolatayı benmari usulü eritelim kekleri kalıptan çıkaralım ılık çikolatayı kalıba döküp her tarafına yayalım.
  • Kalıbı dondurucuya atalım.
  • Soğuyan kremanın içine kremşanti ekleyip mikser yardımıyla beş dakika çırpalım.
  • Donan çikolatayı dondurucu dan çıkaralım kekin ilk katını kalıba bırakalım sütle hafif ıslatalım kremanın yarısını dökelim üzerine meyve ve damla çikolata ekleyelim ikinci katı üzerine bırakalım.
  • Aynı şekilde kremayı meyveyi ekleyelim son katı da bırakalım üzerini temiz bir poşet ile örtüp buz dolabına bırakalım bir gece dinlendirelim.
  • Dinlenen pastayı servis tabağına alıp ters çevirelim bu nokta çok önemli sivri bir bıçak ile kalıbı delelim kalıbın havasını alalım.
  • Havası alınınca çikolata kendini bırakacaktır.
  • Dikkatli bir şekilde kalıbı çıkaralım pastayı çok sarsmayın ki çikolatası çatlamasın.
  • Pastayı dilediğimiz gibi süsleyelim.
  • Bir püf nokta daha pastayı dilimleyince bıçağı ısıtıp o şekilde dilimleyelim aksi takdirde çikolata kırılır deneyeceklere şimdiden 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?