23 Şubat 2024 Cuma

Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi

 

Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7/8 gram yaş maya (1 yemek kaşığı ılık suda çözdürün)
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı toz mahlep
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı un (260 g)

Kaplaması için;

  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • Kavrulmuş susam

    Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri karıştırın, unu yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Ben birden ekledim çünkü tarifi birkaç kez yaptım ve hamurum için gerekli un miktarını biliyorum.
  • Kaplama için iki kase hazırlayın, birinde kavrulmuş susam, diğerinde pekmez/su olsun.
  • Hamuru küçük parçalara bölün (22-23 parça çıkıyor).
  • Ellerinizle yuvarlayarak yaklaşık 12 cmlik çubuk haline getirin, iki ucunu birleştirin ve birbirine yapıştırın.
  • Önce pekmez ve su karışımına, ardından susama batırın ve tamamen susamla kaplanmalarını sağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 180°c fırında 25-30 dakika kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder