Portakalli Tart Kek Tarifi

 

Portakalli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • yarim portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt veya ayran
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Muhallebi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • Portakal kabuğu rendesi

    Portakalli Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta,şeker ve portakal kabuğunu iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Ardından sıvı yağ ve sütü (ben süt olmayınca koyu bir ayran yapıpta kullanıyorum bence daha da güzel oluyor☺️) ekleyip karıştırıyoruz.
  • Son olarak vanilya kabartma tozu ve unu da ekleyip karıştırıyoruz. Eğer elerseniz hem daha pürüzsüz oluyor hem de güzel kabarıyor minik bir tavsiye😉.
  • 180 derecelik fırına hoop gönderiyoruz.
  • Kekimiz pişene kadar muhallebimizi hazırlıyoruz.
  • Süt,un,şeker ve portakal kabuğu rendemizin hepsini minik bir tencerede çırpma teliyle koyulaşana kadar pişiriyoruz. 📌
  • Muhallebi yaparken tam yağlı süt kullanırsanız muhallebiniz daha lezzetli olacaktır bu da minik bir dipnot olarak buracıkta kalsın.
  • Fırından çıkan kekimizle muhallebimizi birbiriyle buluşturuyoruz veee portakallı tart kekimiz hazır

Yorumlar