Portakalli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- yarim portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt veya ayran
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Muhallebi için:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- Portakal kabuğu rendesi
Portakalli Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta,şeker ve portakal kabuğunu iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağ ve sütü (ben süt olmayınca koyu bir ayran yapıpta kullanıyorum bence daha da güzel oluyor☺️) ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak vanilya kabartma tozu ve unu da ekleyip karıştırıyoruz. Eğer elerseniz hem daha pürüzsüz oluyor hem de güzel kabarıyor minik bir tavsiye😉.
- 180 derecelik fırına hoop gönderiyoruz.
- Kekimiz pişene kadar muhallebimizi hazırlıyoruz.
- Süt,un,şeker ve portakal kabuğu rendemizin hepsini minik bir tencerede çırpma teliyle koyulaşana kadar pişiriyoruz. 📌
- Muhallebi yaparken tam yağlı süt kullanırsanız muhallebiniz daha lezzetli olacaktır bu da minik bir dipnot olarak buracıkta kalsın.
- Fırından çıkan kekimizle muhallebimizi birbiriyle buluşturuyoruz veee portakallı tart kekimiz hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder