Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yoğurtlu Kırmızı Lahana Yatağında Bulgur Köftesi Tarifi

 

Yoğurtlu Kırmızı Lahana Yatağında Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yoğurtlu kırmızı lahana için;

  • Yarım kırmızı lahana
  • 1 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    Yoğurtlu Kırmızı Lahana Yatağında Bulgur Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köftelik bulguru bir kaba alalım. Üzerine irmik ve sıcak su ekleyip, 5 dakika bekletelim.
  • Şişen bulgurları şöyle bir karıştırdıktan sonra, yumurta, un, tuz ve karabiber ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Hazırladığımız harçtan küçük parçalar koparıp, elimizde yuvarlayarak şekillendirelim.
  • Bulgur köftelerini, kaynayan suda 10 dakika kadar haşlayalım.
  • Diğer yandan kırmızı lahanayı ince ince rendeleyip, sıvı yağda rengi dönene kadar kavuralım.
  • Soğuduktan sonra, süzme yoğurt, tuz ve sarımsakla beraber karıştıralım.
  • Tabağın tabanına yoğurtlu lahanayı alıp, üzerine bulgur köftelerimizi yerleştirelim. Biraz toz biberli zeytin yağı gezdirip, maydanoz da serpiştirebilirsiniz! *
  • Tam kıvamında, çok lezzetli bulgur köftesi artık servise hazır, herkese afiyet olsun!
  • Notlar; bulgur köfteleri 10 dakika sıcak suda haşlandı. Lahanalar rengi dönene kadar yaklaşık 10 dakika kavruldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?