Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 4 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 3 adet sivri biber (Alternatif olarak ben sarı biber kullandım)
- 1 su bardağı bezelye havuç (Konserve)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Kara biber
Üzeri için
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz.
- Zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte yarım saat pişiriyoruz.
- Daha sonra salça, tuz, baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Biberleri, soğanı, domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.
- Etimize ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar tekrar pişiriyoruz.
- Daha sonra bezelye, havuç ekleyip 1-2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz tepsimize döküp yayıyoruz.
- Beşamel sos için yağ ve unu uygun bir tavaya alıyoruz.
- Ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra süt ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Tuz, karabiber ekleyip kaynadıktan sonra etimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri serpip 220 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder