Çıtır Çıtır Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze kadayıf
 - 100 gram tereyağı
 - 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
 - 1 kase çekilmiş ceviz içi
 
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
 - 2 su bardağı su
 - 3-4 damla limon suyu
 
Bardak ölçüsü 250 ml
Çıtır Çıtır Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. uygun bir tencereye malzemeleri alıp şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın.
 - Kaynamaya başlayınca biraz kısık ateşte 15 dk kaynatın ve kapatın. Oda sıcaklığında bekletin.
 - Tereyağını eritip köpüğünü alın.
 - Sıvıyağı da ekleyip ılımaya bırakın.
 - Kadayıfı bir kapta havalandırın ve minik minik parçalayın.
 - Büyük dikdörtgen borcam için bu ölçüler yeterli. Ben direkt orada hazırladım.
 - Kalın olsun isterseniz kare borcam da tercih edebilirsiniz.
 - Yağı aktarıp iyice harmanlayın. yarısını ayırıp kalan yarısını borcama döşeyin ve üzerine bardakla bastırın.
 - Üzerine ceviz içi serpiştirin.
 - Diğer kadayıfları eşit olarak yerleştirip yine bardakla bastırın.
 - Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
 - 25-30 dk fazla yakmayın.
 - İlk sıcağı geçince dilimleyin ve ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çektiğinde (2-3 saat sonra) servis yapın.
 
Yorumlar
Yorum Gönder