Çıtır Çıtır Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Çıtır Çıtır Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze kadayıf
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 kase çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Bardak ölçüsü 250 ml 

Çıtır Çıtır Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. uygun bir tencereye malzemeleri alıp şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın.
  2. Kaynamaya başlayınca biraz kısık ateşte 15 dk kaynatın ve kapatın. Oda sıcaklığında bekletin.
  3. Tereyağını eritip köpüğünü alın.
  4. Sıvıyağı da ekleyip ılımaya bırakın.
  5. Kadayıfı bir kapta havalandırın ve minik minik parçalayın.
  6. Büyük dikdörtgen borcam için bu ölçüler yeterli. Ben direkt orada hazırladım.
  7. Kalın olsun isterseniz kare borcam da tercih edebilirsiniz.
  8. Yağı aktarıp iyice harmanlayın. yarısını ayırıp kalan yarısını borcama döşeyin ve üzerine bardakla bastırın.
  9. Üzerine ceviz içi serpiştirin.
  10. Diğer kadayıfları eşit olarak yerleştirip yine bardakla bastırın.
  11. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  12. 25-30 dk fazla yakmayın.
  13. İlk sıcağı geçince dilimleyin ve ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çektiğinde (2-3 saat sonra) servis yapın. 

Yorumlar