Çıtır Çıtır Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze kadayıf
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 kase çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Bardak ölçüsü 250 ml
Çıtır Çıtır Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. uygun bir tencereye malzemeleri alıp şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca biraz kısık ateşte 15 dk kaynatın ve kapatın. Oda sıcaklığında bekletin.
- Tereyağını eritip köpüğünü alın.
- Sıvıyağı da ekleyip ılımaya bırakın.
- Kadayıfı bir kapta havalandırın ve minik minik parçalayın.
- Büyük dikdörtgen borcam için bu ölçüler yeterli. Ben direkt orada hazırladım.
- Kalın olsun isterseniz kare borcam da tercih edebilirsiniz.
- Yağı aktarıp iyice harmanlayın. yarısını ayırıp kalan yarısını borcama döşeyin ve üzerine bardakla bastırın.
- Üzerine ceviz içi serpiştirin.
- Diğer kadayıfları eşit olarak yerleştirip yine bardakla bastırın.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- 25-30 dk fazla yakmayın.
- İlk sıcağı geçince dilimleyin ve ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çektiğinde (2-3 saat sonra) servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder