Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi

 

Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Banvit Tavuk Baget
  • 1 adet soğan
  • 4-5 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tavukların üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Tuz, karabiber

Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su

Üzerine;

  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

    Lokanta Usulü Banvit Baget Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bagetlerin uç kısımlarını keserek derilerini soyalım.
  • Tencereye az miktarda sıvı yağ koyup tavukları arkalı önlü biraz kızartalım.
  • Kızaran tavukları tencereden alalım.
  • Yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları alıp soteleyelim.
  • Ardından havucun birini rendeleyip diğerini doğrayarak bir yemek kaşığı tereyağı ile birlikte tencereye alalım. Bu şekilde biraz daha soteleyip tavukları ekleyelim.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Terbiyesi için verilen malzemeleri çırpalım.
  • Yemeğin suyunda bir iki kepçe alıp terbiyeye ilave edelim ve yemeğin üzerine dökelim.
  • Son olarak baharatları atıp ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek bir kaç taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatalım

Yorumlar