Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 diş sarımsak
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı tavuk suyu (İsteğe bağlı)
- Tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp eritilir.
- Üzerine sarımsak rendelenip kavrulur.
- Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Karıştırılarak yavaş yavaş su eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra 3 dakika kadar daha pişirilip ocaktan alınır.
- Sosu için yağlar tavaya alıp eritilir ve toz biber eklenip ocağın altı kapatılır.
- Çorbanın üstüne sos dökülüp servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder