Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi

 

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 diş sarımsak
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı tavuk suyu (İsteğe bağlı)
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

    Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp eritilir.
  • Üzerine sarımsak rendelenip kavrulur.
  • Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Karıştırılarak yavaş yavaş su eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır.
  • Kaynadıktan sonra 3 dakika kadar daha pişirilip ocaktan alınır.
  • Sosu için yağlar tavaya alıp eritilir ve toz biber eklenip ocağın altı kapatılır.
  • Çorbanın üstüne sos dökülüp servis edilir.

Yorumlar