Tek Malzemeli Restoran Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 8 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya bir tatlı kaşığı margarin
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Sıvı yağ
- Pulbiber
Tek Malzemeli Restoran Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 8 su bardağı sıcak su tenceremize alıp kaynatalım.
- Kaynayan suya yıkayıp suyunu sürdürdüğümüz mercimeğimizi sıcak suya ekleyip bir tatlı kaşığı tuz atıp orta ateşte 20 dk kaynamaya bırakalım.
- Tenceremizin kapağını yarım olacak şekilde kapatalım.
- Arada karıştıralım.
- Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı unu ve iki kaşık sıvı yağ veya margarini karıştırıp hafif kavurup çorbanın suyundan ekleyip karıştıralım.
- Karışımı çorbanın içine döküp iyice çorbamızı blendır yardımıyla çırpalım.
- Yarım limon suyu ekleyip karıştıralım ocağımızı kapatalım.
- Yüzüne isteğe bağlı sıvı yağ ve pulbiberi az kavurup sosu yüzüne gezdirelim. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Piştikten sonra tenceremizin ağzını kapalı tutalım ki kabuklanmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder