Tek Malzemeli Restoran Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Tek Malzemeli Restoran Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 8 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya bir tatlı kaşığı margarin
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Sıvı yağ
  • Pulbiber 

    Tek Malzemeli Restoran Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak 8 su bardağı sıcak su tenceremize alıp kaynatalım.
  • Kaynayan suya yıkayıp suyunu sürdürdüğümüz mercimeğimizi sıcak suya ekleyip bir tatlı kaşığı tuz atıp orta ateşte 20 dk kaynamaya bırakalım.
  • Tenceremizin kapağını yarım olacak şekilde kapatalım.
  • Arada karıştıralım.
  • Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı unu ve iki kaşık sıvı yağ veya margarini karıştırıp hafif kavurup çorbanın suyundan ekleyip karıştıralım.
  • Karışımı çorbanın içine döküp iyice çorbamızı blendır yardımıyla çırpalım.
  • Yarım limon suyu ekleyip karıştıralım ocağımızı kapatalım.
  • Yüzüne isteğe bağlı sıvı yağ ve pulbiberi az kavurup sosu yüzüne gezdirelim. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
  • Piştikten sonra tenceremizin ağzını kapalı tutalım ki kabuklanmasın.

Yorumlar