Acem Pilavı Tarifi

 

Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuzu kuşbaşı (sırt bölümünden kullanıyorum)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2-3 damla limon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak küp şeklinde doğranmış etleri suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra soğanları 4 parçaya bölüp, ince ince doğrayın yine aynı şekilde ince doğranmış havuçlar ile birlikte tavaya alın. 2 yemek tereyağını da ekleyip kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca üzerine yıkanmış pirinci ekleyip, 2 dk kadar kavurun.
  • Son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su doldurup, baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Üzerini havlu kağıt ile örtüp 15 dk kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.

Yorumlar