Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuzu kuşbaşı (sırt bölümünden kullanıyorum)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2-3 damla limon
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak küp şeklinde doğranmış etleri suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
- Suyunu çektikten sonra soğanları 4 parçaya bölüp, ince ince doğrayın yine aynı şekilde ince doğranmış havuçlar ile birlikte tavaya alın. 2 yemek tereyağını da ekleyip kavurun.
- Soğanlar yumuşayınca üzerine yıkanmış pirinci ekleyip, 2 dk kadar kavurun.
- Son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su doldurup, baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzerini havlu kağıt ile örtüp 15 dk kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder