Bayat Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram kıyma
- 1 adet biber
- 1 büyük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kekik
- Toz kırmızı biber
Pide kısmı için;
- Yarım bayatlamış pide yada ekmek
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Toz kırmızı biber
- Kekik
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Üzerine;
- Maydanoz
Bayat Ekmek Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pideyi küp küp doğrayalım. Tereyağına baharatları ilave edip pideleri tavaya alalım karıştırarak soteleyelim. Daha sonra servis kabına alalım.
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyalım ve kıymayı ve soğanı içerisine alalım kavurmaya başlayalım.
- Sonrasında yine ince ince kıyılmış biberleri ekleyelim tuz ve baharatları da ekleyip kıymayı güzelce kavuralım. Servis tabağına alalım üzerine yoğurdumuzu gezdirelim.
- Son olarak pişen kıymalı harcımızı en üste dökelim. Kıyılmış maydanoz serperek servis edelim. Sıcak servis oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder