Bayat Ekmek Kebabı Tarifi

 

Bayat Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram kıyma
  • 1 adet biber
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Toz kırmızı biber

Pide kısmı için;

  • Yarım bayatlamış pide yada ekmek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber
  • Kekik

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Üzerine;

  • Maydanoz

    Bayat Ekmek Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pideyi küp küp doğrayalım. Tereyağına baharatları ilave edip pideleri tavaya alalım karıştırarak soteleyelim. Daha sonra servis kabına alalım.
  • Tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyalım ve kıymayı ve soğanı içerisine alalım kavurmaya başlayalım.
  • Sonrasında yine ince ince kıyılmış biberleri ekleyelim tuz ve baharatları da ekleyip kıymayı güzelce kavuralım. Servis tabağına alalım üzerine yoğurdumuzu gezdirelim.
  • Son olarak pişen kıymalı harcımızı en üste dökelim. Kıyılmış maydanoz serperek servis edelim. Sıcak servis oluyor 

Yorumlar