Ege Usulü Enginar Tarifi

 

Ege Usulü Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet çanak enginar
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağ
  • Yarım demet dereotu
  • 5 dal taze soğan
  • 3 dal taze sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıcak su

    Ege Usulü Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dereotu, sarımsak, taze soğan ince ince kıyılır ve tencereye alınır.
  • Enginarlar 6 ya bölünür, tencereye aldığımız yeşilliklerin üzerine alınır.
  • Zeytinyağ, limon suyu, tuz ve şekeri de ekleyip güzelce harmanlanır.
  • 1 saat kadar bu şekilde bekletip yarım çay bardağı sıcak su ilave edilir. Yaklaşık 1 saat kadar kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılır.
  • Servis tabağına alındıktan sonra üzerine zeytinyağ gezdirilir. Doğranmış dereotu ve taze soğanla süslenir. 

Yorumlar