Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ege Usulü Enginar Tarifi

 

Ege Usulü Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet çanak enginar
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağ
  • Yarım demet dereotu
  • 5 dal taze soğan
  • 3 dal taze sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıcak su

    Ege Usulü Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dereotu, sarımsak, taze soğan ince ince kıyılır ve tencereye alınır.
  • Enginarlar 6 ya bölünür, tencereye aldığımız yeşilliklerin üzerine alınır.
  • Zeytinyağ, limon suyu, tuz ve şekeri de ekleyip güzelce harmanlanır.
  • 1 saat kadar bu şekilde bekletip yarım çay bardağı sıcak su ilave edilir. Yaklaşık 1 saat kadar kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılır.
  • Servis tabağına alındıktan sonra üzerine zeytinyağ gezdirilir. Doğranmış dereotu ve taze soğanla süslenir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?