Ege Usulü Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet çanak enginar
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağ
- Yarım demet dereotu
- 5 dal taze soğan
- 3 dal taze sarımsak
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 limon suyu
- Yarım çay bardağı sıcak su
Ege Usulü Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dereotu, sarımsak, taze soğan ince ince kıyılır ve tencereye alınır.
- Enginarlar 6 ya bölünür, tencereye aldığımız yeşilliklerin üzerine alınır.
- Zeytinyağ, limon suyu, tuz ve şekeri de ekleyip güzelce harmanlanır.
- 1 saat kadar bu şekilde bekletip yarım çay bardağı sıcak su ilave edilir. Yaklaşık 1 saat kadar kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılır.
- Servis tabağına alındıktan sonra üzerine zeytinyağ gezdirilir. Doğranmış dereotu ve taze soğanla süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder