Karamelize Soğan Mezesi Tarifi

 

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İstediğiniz kadar arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz (isteğinize göre ayarlayın)
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

    Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağınızı tavaya döküp soğanları ekleyip karamelize edene kadar kavurun.
  • Soğanlar karamelize olunca barahatları ekleyin ocağı kapatıp üzerine nar ekşisi koyup karıştırın ve soğumasını bekleyin.
  • Soğuduktan sonra hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu altına dökünüz üzerine soğanları ve isteğe bağlı dereotu koyabilirsiniz. 

Yorumlar