Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- İstediğiniz kadar arpacık soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz (isteğinize göre ayarlayın)
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağınızı tavaya döküp soğanları ekleyip karamelize edene kadar kavurun.
- Soğanlar karamelize olunca barahatları ekleyin ocağı kapatıp üzerine nar ekşisi koyup karıştırın ve soğumasını bekleyin.
- Soğuduktan sonra hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu altına dökünüz üzerine soğanları ve isteğe bağlı dereotu koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder