Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta oda sıcaklığında
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ̆
- 1 su bardağı süt
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 1.5 tane limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım limon suyu
Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri mikserde beyazlaşana kadar çırpalım göz göz olması lazım, süt, sıvı yağ, limon suyu, limon kabuğu rendesi vanilya ilave edin ve hafif karıştırın, kabartma tozu ve unu eleyerek karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün ve 180 derece fırında yaklaşık 45 dk pişirin. Pişip pişmediğini arada kurdan yardımıyla kontrol edin.
- Kek ılıdıktan sonra ters çevirin. Soğuduktan sonra Üzerinin sosu için; bir kaseye 2 yemek kaşığı pudra şekeri yaklaşık yarım limon suyu ilave edin. Koyu kıvam elde edin ve kekin üzerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder