Patlıcan Mezesi, Vegan Tarifi

 

Patlıcan Mezesi, Vegan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 200 gram konserve domates (veya taze, közlenmiş kabuksuz domates )
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı beyaz sirke
  • Tuz

Üzerine gezdirmek için;

  • Nar ekşisi

    Patlıcan Mezesi, Vegan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcan ve kırmızı kapya biberi güzelce yıkayalım, saplarını keselim, biberin iç çekirdeklerini alalım.
  • Patlıcana birkaç yerinden sivri bıçakla darbe atılır ve sebzeleri airfryer da 20 dakika ( ara ara çevirerek ) 200 derecede közlenir.
  • Közlenen sebzeyi biraz dinlendirip kabuklarını soyalım. Sebzeleri ince ince doğrayalım ve kâseye alalım.
  • Üzerine sarımsak ezelim, konserve domates ilave edelim.
  • Bu arada iri domatesiniz varsa domatesi de ikiye bölüp ızgarada  airfryer da) közleyebilirsiniz ve konserve domates yerine közlenmiş, kabuğu soğulmuş domatesi de üzerine doğrayabilirsiniz. Doğranmış maydanozu da ilave edelim, tuz ile tatlandıralım.
  • Sirke ve zeytinyağ da ilave edelim ve karıştıralım. Üzerine nar ekşisi de gezdirelim ve ekmekle banıp banıp 

Yorumlar