Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
İç harç için;
- ️1,5 su bardağı tahin
- ️3,5 su bardağı fındık/ceviz (ben iri kıyılmış ceviz kullandım)
- ️1 kavanoz fındık ezmesi
Şerbeti için;
- ️5 su bardağı su
- ️6 su bardağı şeker
- ️Yarım limon suyu
- ️1 kg baklavalık yufka (her rulo için 3 adet yufka kullanacağız)
- ️200 gram margarin 100 gram tereyağ
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; öncelikle tatlımızın şerbeti için tencereye 6 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı suyu alalım. Ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
- Şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim.
- İçerisine yarım limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatarak şerbetimizi soğumaya bırakalım.
- Baklavanın iç harcı için; gerekli bütün malzemeleri uygun bir kap içerisine alıp karıştıralım. 200 gram margarin ve 100 gram tereyağ eritilip üzerine sıvı yağ ilave ederek karıştırılır.
- Her rulo için 3 adet yufkalar araları yağlanarak üst üste dizilir. Son kat yağlandıktan sonra iç malzeme eklenir. Baklava hamurunun yarısına kadar iç harç yayılır. Rulo şeklinde sıkıca sarılır.
- Sarılan yufkaların üzerine tereyağ karışımından sürülür ve dilediğiniz büyüklükte kestikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan tatlı 5 dakika kadar dinlendikten sonra soğuk şerbet üzerine dökülür. Şerbeti çeken tatlıyı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. 😋
Not:Vermiş olduğum ölçüler büyük boy baklava tepsisi içindir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder