15 Nisan 2024 Pazartesi

Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi

 

Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

İç harç için;

  • ️1,5 su bardağı tahin
  • ️3,5 su bardağı fındık/ceviz (ben iri kıyılmış ceviz kullandım)
  • ️1 kavanoz fındık ezmesi

Şerbeti için;

  • ️5 su bardağı su
  • ️6 su bardağı şeker
  • ️Yarım limon suyu
  • ️1 kg baklavalık yufka (her rulo için 3 adet yufka kullanacağız)
  • ️200 gram margarin 100 gram tereyağ
  • ️Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Tahinli-Fındık Ezmeli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; öncelikle tatlımızın şerbeti için tencereye 6 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı suyu alalım. Ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
  • Şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim.
  • İçerisine yarım limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatarak şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  • Baklavanın iç harcı için; gerekli bütün malzemeleri uygun bir kap içerisine alıp karıştıralım. 200 gram margarin ve 100 gram tereyağ eritilip üzerine sıvı yağ ilave ederek karıştırılır.
  • Her rulo için 3 adet yufkalar araları yağlanarak üst üste dizilir. Son kat yağlandıktan sonra iç malzeme eklenir. Baklava hamurunun yarısına kadar iç harç yayılır. Rulo şeklinde sıkıca sarılır.
  • Sarılan yufkaların üzerine tereyağ karışımından sürülür ve dilediğiniz büyüklükte kestikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlı 5 dakika kadar dinlendikten sonra soğuk şerbet üzerine dökülür. Şerbeti çeken tatlıyı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. 😋
  • Not:Vermiş olduğum ölçüler büyük boy baklava tepsisi içindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder