17 Nisan 2024 Çarşamba

Tahinli Pide Tarifi

 

Tahinli Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 7,5-8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

İçine:

  • 1,5 su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 150 gram eritilmiş margarin yada tereyağ

Üzerine:

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

    Tahinli Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, ılık su, sıvı yağ, şeker ve tuzu uygun bir kapta güzelce karıştırdıktan sonra unu kontrollü bir şekilde ilave edelim ve yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru40 dakika mayalandıralım.
  • Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit beze yapalım.
  • Diğer taraftan tahinin içerisine şeker ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar blender dan geçirelim. (sebebi: pideyi yerken şekerin çıtır çıtır ağza gelmemesi için).
  • Tereyağı ocakta eritelim.
  • Her bir bezeyi 50 cm büyüklüğünde açalım. Açmış olduğumuz her hamurun üzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ sürelim ve 3 yemek kaşığı tahin ekleyelim, yayalım.
  • Hamuru iki ucundan başlayarak ortasına kadar rulo yapalım ve ortadan keselim.
  • Elde ettiğimiz 2 ruloyu kendi etrafında çevirerek büyük bir pide elde ettikten sonra yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine koyalım. (bir fırın tepsisine 2 adet sığıyor).
  • Diğer 3 bezeyi de aynı şekilde yapalım.
  • Toplamda 4 adet pide elde etmiş oluyoruz.
  • Pideleri fırın tepsisindeyken üzerlerine basıp yayalım.
  • Üzerine yoğurt, sıvı yağ, yumurta karışımını sürelim ve susam serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder