Tahinli Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 7,5-8 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
İçine:
- 1,5 su bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 150 gram eritilmiş margarin yada tereyağ
Üzerine:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Tahinli Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, ılık su, sıvı yağ, şeker ve tuzu uygun bir kapta güzelce karıştırdıktan sonra unu kontrollü bir şekilde ilave edelim ve yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru40 dakika mayalandıralım.
- Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit beze yapalım.
- Diğer taraftan tahinin içerisine şeker ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar blender dan geçirelim. (sebebi: pideyi yerken şekerin çıtır çıtır ağza gelmemesi için).
- Tereyağı ocakta eritelim.
- Her bir bezeyi 50 cm büyüklüğünde açalım. Açmış olduğumuz her hamurun üzerine 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ sürelim ve 3 yemek kaşığı tahin ekleyelim, yayalım.
- Hamuru iki ucundan başlayarak ortasına kadar rulo yapalım ve ortadan keselim.
- Elde ettiğimiz 2 ruloyu kendi etrafında çevirerek büyük bir pide elde ettikten sonra yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine koyalım. (bir fırın tepsisine 2 adet sığıyor).
- Diğer 3 bezeyi de aynı şekilde yapalım.
- Toplamda 4 adet pide elde etmiş oluyoruz.
- Pideleri fırın tepsisindeyken üzerlerine basıp yayalım.
- Üzerine yoğurt, sıvı yağ, yumurta karışımını sürelim ve susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder