Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin
- Yarım su bardağı ince dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı irmik
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Cevizli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet ocağa alınır. 15 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Oda sıcaklığında tereyağ üzerine yumurta, irmik eklenir yoğurulur.
- Ardından ceviz, kabartma tozu ve vanilin eklenir.
- Un kontrollü bir şekilde eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Benim 16 adet çıktı.
- Avuç içinde beze biraz açılır ve bıçakla şekilde verilir.
- Fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
- Soğuk şerbet, sıcak tatlıya dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder