31 Mayıs 2024 Cuma

Cevizli Tatlı Tarifi

 

Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • Yarım su bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı irmik

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Cevizli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbet ocağa alınır. 15 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Oda sıcaklığında tereyağ üzerine yumurta, irmik eklenir yoğurulur.
  • Ardından ceviz, kabartma tozu ve vanilin eklenir.
  • Un kontrollü bir şekilde eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Benim 16 adet çıktı.
  • Avuç içinde beze biraz açılır ve bıçakla şekilde verilir.
  • Fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuk şerbet, sıcak tatlıya dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder