Çikolatalı Reçelli Kurabiye ( Nişastalı Ve Buzluğa Atılabilir) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ veya margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu 1 vanilya
- 3-4 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un (göz kararı eklenebilir)
Üzeri için;
- 1 kase tanesiz reçel
- 2 parça sütlü çikolata
- Hindistan cevizi
Çikolatalı Reçelli Kurabiye ( Nişastalı Ve Buzluğa Atılabilir) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaba nişasta un ve margarini alıp iyice yoğuralım.
- İyice özleşen hamura kalan malzemeleri ekleyip iyicece yoğuralım. (unu diğer malzemeleri ekledikten sonra eğer kıvamı tutmazsa ekleyelim. )🙂.
- Ardından göz kararı büyüklükte toplar yapalım.
- Hamurun ortasına alt taraftan delinmeyecek kadar parmağımız ile basıp 150 derece fırında 15-20 dakika arası pişirelim. (pişerken eğer şekli bozulmaya başlarsa fırından hemen çıkarıp tekrar parmağımız ile basıp fırına atalım. )🙂.
- Pişen kurabiyelerin içine reçeli taşımayacak kadar koyalım.
- Ardından benmari usulü sütlü çikolatayı eritelim. 🍫🫕.
- Hazır olan kurabiyelerin üzerini çikolata ile süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder