31 Mayıs 2024 Cuma

Çikolatalı Reçelli Kurabiye ( Nişastalı Ve Buzluğa Atılabilir) Tarifi

 

Çikolatalı Reçelli Kurabiye ( Nişastalı Ve Buzluğa Atılabilir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu 1 vanilya
  • 3-4 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un (göz kararı eklenebilir)

Üzeri için;

  • 1 kase tanesiz reçel
  • 2 parça sütlü çikolata
  • Hindistan cevizi

    Çikolatalı Reçelli Kurabiye ( Nişastalı Ve Buzluğa Atılabilir) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kaba nişasta un ve margarini alıp iyice yoğuralım.
  • İyice özleşen hamura kalan malzemeleri ekleyip iyicece yoğuralım. (unu diğer malzemeleri ekledikten sonra eğer kıvamı tutmazsa ekleyelim. )🙂.
  • Ardından göz kararı büyüklükte toplar yapalım.
  • Hamurun ortasına alt taraftan delinmeyecek kadar parmağımız ile basıp 150 derece fırında 15-20 dakika arası pişirelim. (pişerken eğer şekli bozulmaya başlarsa fırından hemen çıkarıp tekrar parmağımız ile basıp fırına atalım. )🙂.
  • Pişen kurabiyelerin içine reçeli taşımayacak kadar koyalım.
  • Ardından benmari usulü sütlü çikolatayı eritelim. 🍫🫕.
  • Hazır olan kurabiyelerin üzerini çikolata ile süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder