Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri (100 gr)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çilek
- File badem
- 1 tatlı kaşığı kek hamuru
- 1 tatlı kaşığı un
- Pudra şekeri (piştikten sonra serpmek için)
Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Daha sonra yumurtaları ekleyelim ve 1-2 dakika daha çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrardan çırpalım.
- 1 kaşık kadar kek hamurunu ayrı bir kaseye alalım. Üzerine un ekleyerek kırıntı haline getirelim.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz kek kalıbına hamuru boşaltalım ve spatula ile düzeltelim.
- Üzerine dilimlediğimiz çilekleri aralıklı olacak şekilde dizelim ve hafifçe bastıralım.
- Ardından ayırdığımız kırıntılardan ve file bademden serpelim.
- Kekimizi önceden ısıtılmış 170°C fırında, alt üst fansız ayarda 35 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım ve üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder