16 Mayıs 2024 Perşembe

Çilekli Kek Tarifi

 

Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri (100 gr)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Çilek
  • File badem
  • 1 tatlı kaşığı kek hamuru
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Pudra şekeri (piştikten sonra serpmek için)

    Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Daha sonra yumurtaları ekleyelim ve 1-2 dakika daha çırpalım.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrardan çırpalım.
  • 1 kaşık kadar kek hamurunu ayrı bir kaseye alalım. Üzerine un ekleyerek kırıntı haline getirelim.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz kek kalıbına hamuru boşaltalım ve spatula ile düzeltelim.
  • Üzerine dilimlediğimiz çilekleri aralıklı olacak şekilde dizelim ve hafifçe bastıralım.
  • Ardından ayırdığımız kırıntılardan ve file bademden serpelim.
  • Kekimizi önceden ısıtılmış 170°C fırında, alt üst fansız ayarda 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım ve üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder