31 Mayıs 2024 Cuma

Karadutlu Turta Tarifi

 

Karadutlu Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 90 gram tereyağ (soğuk yani buzdolabından yeni çıkmış olmalı)
  • 75 gram hurma püresi (2 dolu yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 180 gram yulaf unu (undan una fark eder o yüzden azar azar eklemeli ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir un elde etmeliyiz)

İç harcı için;

  • 275 gram karadut
  • 4 yemek kaşığı elma suyu konsantresi
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • Yarım çay bardağı su

Piştikten ve soğuduktan sonra;

  • Yarım çay bardağı su
  • 2 dolu yemek kaşığı hurma püresi (75 gr) veya su ve hurma püresi yerine sadece bal ile de tatlandırılabilir damak zevkinize göre

    Karadutlu Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurup streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
  • İç harcı için karadut, elma suyu konsantresi, nişasta ve suyu koyulaşana ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra içine su ile açtığımız hurma püresini veya sadece bal ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Burası damak zevkinize kalmış. Tadına bakarak daha fazla veya daha az ilave yapabilirsiniz.
  • Buzdolabında bekleyen hamuru alıp streç film üzerinde açalım ve videoda gördüğünüz üzere şekillendirip iç harcı koyarak üzerini kapatalım.
  • Bu şekilde gördüğünüz boyutlarda 4 adet turta elde ettim ben.
  • 170 derece fırında 30 dk pişirelim. Süre fırından fırına fark edebilir.
  • Yeterince kızardığında kapatalım çok kurutmayalım.
  • Kalıptan çıkarmak için ılımasını bekleyelim.
  • Sonrasında ister ılık ister soğuk servise hazır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder