Karadutlu Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 90 gram tereyağ (soğuk yani buzdolabından yeni çıkmış olmalı)
- 75 gram hurma püresi (2 dolu yemek kaşığı)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 180 gram yulaf unu (undan una fark eder o yüzden azar azar eklemeli ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir un elde etmeliyiz)
İç harcı için;
- 275 gram karadut
- 4 yemek kaşığı elma suyu konsantresi
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
- Yarım çay bardağı su
Piştikten ve soğuduktan sonra;
- Yarım çay bardağı su
- 2 dolu yemek kaşığı hurma püresi (75 gr) veya su ve hurma püresi yerine sadece bal ile de tatlandırılabilir damak zevkinize göre
Karadutlu Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurup streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
- İç harcı için karadut, elma suyu konsantresi, nişasta ve suyu koyulaşana ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra içine su ile açtığımız hurma püresini veya sadece bal ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Burası damak zevkinize kalmış. Tadına bakarak daha fazla veya daha az ilave yapabilirsiniz.
- Buzdolabında bekleyen hamuru alıp streç film üzerinde açalım ve videoda gördüğünüz üzere şekillendirip iç harcı koyarak üzerini kapatalım.
- Bu şekilde gördüğünüz boyutlarda 4 adet turta elde ettim ben.
- 170 derece fırında 30 dk pişirelim. Süre fırından fırına fark edebilir.
- Yeterince kızardığında kapatalım çok kurutmayalım.
- Kalıptan çıkarmak için ılımasını bekleyelim.
- Sonrasında ister ılık ister soğuk servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder