Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Karadutlu Turta Tarifi

 

Karadutlu Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 90 gram tereyağ (soğuk yani buzdolabından yeni çıkmış olmalı)
  • 75 gram hurma püresi (2 dolu yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 180 gram yulaf unu (undan una fark eder o yüzden azar azar eklemeli ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir un elde etmeliyiz)

İç harcı için;

  • 275 gram karadut
  • 4 yemek kaşığı elma suyu konsantresi
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • Yarım çay bardağı su

Piştikten ve soğuduktan sonra;

  • Yarım çay bardağı su
  • 2 dolu yemek kaşığı hurma püresi (75 gr) veya su ve hurma püresi yerine sadece bal ile de tatlandırılabilir damak zevkinize göre

    Karadutlu Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurup streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
  • İç harcı için karadut, elma suyu konsantresi, nişasta ve suyu koyulaşana ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra içine su ile açtığımız hurma püresini veya sadece bal ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Burası damak zevkinize kalmış. Tadına bakarak daha fazla veya daha az ilave yapabilirsiniz.
  • Buzdolabında bekleyen hamuru alıp streç film üzerinde açalım ve videoda gördüğünüz üzere şekillendirip iç harcı koyarak üzerini kapatalım.
  • Bu şekilde gördüğünüz boyutlarda 4 adet turta elde ettim ben.
  • 170 derece fırında 30 dk pişirelim. Süre fırından fırına fark edebilir.
  • Yeterince kızardığında kapatalım çok kurutmayalım.
  • Kalıptan çıkarmak için ılımasını bekleyelim.
  • Sonrasında ister ılık ister soğuk servise hazır 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?