Karpuz Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 paket orman meyveli sos
- 1 su bardağı su (200 ml)
- Damla çikolata
Karpuz Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kekini renklendirmek için öncelikle sıvı yağ ve haşlanmış ıspanağı rondodan geçirerek püre haline getirelim.
- Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikserle çırpalım.
- Üzerine ıspanak püresi, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Hazır olan kek hamurumuzu yağladığımız kek kalıbına boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda 45 dakika pişmeye bırakalım.
- Kreması için sos tenceresine süt, toz şeker , un ve nişastayı alarak karıştıralım.
- Ocağın altını açalım ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olduğunda içerisine tereyağı ekleyelim. Eriyene kadar karıştıralım.
- Soğuyan keki servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım. Ortasına kremayı aktararak düzeltelim.
- Hazır meyve sosunu paket arkasında belirtilen şekilde hazırladıktan sonra pastamızın üzerine döküp yayalım.
- Pastamız oda ısısına geldikten sonra üzerine damla çikolataları yerleştirerek karpuz görünümü verelim.
- Pastamızı buzdolabına kaldırarak 1 saat kadar dinlendirelim ve servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder