31 Mayıs 2024 Cuma

Karpuz Pasta Tarifi

 

Karpuz Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket orman meyveli sos
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • Damla çikolata

    Karpuz Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekini renklendirmek için öncelikle sıvı yağ ve haşlanmış ıspanağı rondodan geçirerek püre haline getirelim.
  • Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikserle çırpalım.
  • Üzerine ıspanak püresi, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Hazır olan kek hamurumuzu yağladığımız kek kalıbına boşaltalım.
  • Önceden ısıtılmış 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Kreması için sos tenceresine süt, toz şeker , un ve nişastayı alarak karıştıralım.
  • Ocağın altını açalım ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Göz göz olduğunda içerisine tereyağı ekleyelim. Eriyene kadar karıştıralım.
  • Soğuyan keki servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım. Ortasına kremayı aktararak düzeltelim.
  • Hazır meyve sosunu paket arkasında belirtilen şekilde hazırladıktan sonra pastamızın üzerine döküp yayalım.
  • Pastamız oda ısısına geldikten sonra üzerine damla çikolataları yerleştirerek karpuz görünümü verelim.
  • Pastamızı buzdolabına kaldırarak 1 saat kadar dinlendirelim ve servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder