Kayısılı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 100 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı mısır unu tepeli değil
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
Üzeri için
- 8 adet kayısı
Kayısılı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce yağı dağa önceden oda sıcaklığında bekletin yumuşasın.
- Yumurta şekeri çırpın.
- Yağı ekleyin çırpın.
- Mısır unu ,beyaz unu, kabartma tozunu ,vanilyayı ekleyip 1 dk daha çırpın.
- Yağlanmış borcama döküp spatulayla düzeltin.
- Üzerilerine ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarttığınız kayısıları dizin.
- 18o derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırında alınca üzerine pudra şekeri serpin afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder