31 Mayıs 2024 Cuma

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4,5 su bardağı un (hamuru toparlamak için 1-2 yemek kaşığı daha ilave edilebilir)

İçi için:

  • 2 tepeleme yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı (isteğe bağlı sıvı yağ da olabilir)

    Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yumurta, süt, su, şeker, sıvı yağ ve mayayı alıp karıştıralım.
  • 5 dk bekleyip tuz ve unu ilave edelim, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Bu esnada hamuru uzunca bi süre yoğurursak daha iyi mayalanır.
  • Yoğurma işleminin ardından üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur mayalanırken iç harcı için bir kaseye haşhaş ezmesi, şeker ve zeytinyağını alıp karıştıralım. İsteğe bağlı ceviz de eklenebilir.
  • Elimize birazcık zeytinyağı sürüp mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alalım.
  • Elimizle tatlı tabağı boyutunda açalım.
  • İçerisine haşhaşlı harçtan koyup resimdeki gibi saralım.
  • İç harçtan kalırsa hazırlamış olduğumuz bezelerin etrafına iyice bulayabiliriz, daha yumuşak olmasını sağlar.
  • Tereyağı ile yağlamış olduğumuz kek kalıbına hazırlamış olduğumuz çörekleri gelişi güzel dizelim.
  • Mayalanması için yarım saat oda ısında bekletelim.
  • Süre sonunda 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kontrollü pişirelim.
  • İlk sıcağı çıkan haşhaşlı çöreğimizi servis tabağına ters çevirip servis edebiliriz. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder