Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4,5 su bardağı un (hamuru toparlamak için 1-2 yemek kaşığı daha ilave edilebilir)

İçi için:

  • 2 tepeleme yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı (isteğe bağlı sıvı yağ da olabilir)

    Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yumurta, süt, su, şeker, sıvı yağ ve mayayı alıp karıştıralım.
  • 5 dk bekleyip tuz ve unu ilave edelim, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Bu esnada hamuru uzunca bi süre yoğurursak daha iyi mayalanır.
  • Yoğurma işleminin ardından üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur mayalanırken iç harcı için bir kaseye haşhaş ezmesi, şeker ve zeytinyağını alıp karıştıralım. İsteğe bağlı ceviz de eklenebilir.
  • Elimize birazcık zeytinyağı sürüp mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alalım.
  • Elimizle tatlı tabağı boyutunda açalım.
  • İçerisine haşhaşlı harçtan koyup resimdeki gibi saralım.
  • İç harçtan kalırsa hazırlamış olduğumuz bezelerin etrafına iyice bulayabiliriz, daha yumuşak olmasını sağlar.
  • Tereyağı ile yağlamış olduğumuz kek kalıbına hazırlamış olduğumuz çörekleri gelişi güzel dizelim.
  • Mayalanması için yarım saat oda ısında bekletelim.
  • Süre sonunda 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kontrollü pişirelim.
  • İlk sıcağı çıkan haşhaşlı çöreğimizi servis tabağına ters çevirip servis edebiliriz. Şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?