Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 4,5 su bardağı un (hamuru toparlamak için 1-2 yemek kaşığı daha ilave edilebilir)
İçi için:
- 2 tepeleme yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı (isteğe bağlı sıvı yağ da olabilir)
Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta, süt, su, şeker, sıvı yağ ve mayayı alıp karıştıralım.
- 5 dk bekleyip tuz ve unu ilave edelim, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Bu esnada hamuru uzunca bi süre yoğurursak daha iyi mayalanır.
- Yoğurma işleminin ardından üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanırken iç harcı için bir kaseye haşhaş ezmesi, şeker ve zeytinyağını alıp karıştıralım. İsteğe bağlı ceviz de eklenebilir.
- Elimize birazcık zeytinyağı sürüp mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alalım.
- Elimizle tatlı tabağı boyutunda açalım.
- İçerisine haşhaşlı harçtan koyup resimdeki gibi saralım.
- İç harçtan kalırsa hazırlamış olduğumuz bezelerin etrafına iyice bulayabiliriz, daha yumuşak olmasını sağlar.
- Tereyağı ile yağlamış olduğumuz kek kalıbına hazırlamış olduğumuz çörekleri gelişi güzel dizelim.
- Mayalanması için yarım saat oda ısında bekletelim.
- Süre sonunda 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kontrollü pişirelim.
- İlk sıcağı çıkan haşhaşlı çöreğimizi servis tabağına ters çevirip servis edebiliriz. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder