9 Haziran 2024 Pazar

Ankaralı Eşime Ankara Tava Tarifi

 

Ankaralı Eşime Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuzu incik
  • Defne yaprağı top karabiber
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

    Ankaralı Eşime Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ankara taba için önce kuzu incikleri 1 soğan, defne yaprakları ve top karabiber düdüklüde güzelce haşlayın yaklaşık 1 saate yakın haşladım.
  • Tereyağının yarısını ve sıvı yağı geniş bir tencereye alın. Arpa şehriyeleri ekleyip kısık ateşte güzelce kavurun. Kavrulan şehriyeleri bir h alin ve tekrar yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları, kapya biber ve yeşil biberleri yumuşayana kadar kavurun.
  • Üzerine sarımsak, domates salçası, biber salçası, domates rendesi, karabiber, tuz ve yarım bardak sıcak su ekleyip karıştırın. Karışımı birkaç dakika pişirerek sosun kıvam almasını sağlayın.
  • Hazırladığınız domatesli karışımı kavrulmuş şehriyelerin üzerine ekleyip iyice karıştırın. Bu aşamada lezzetlerin birbirine geçmesi için sosun şehriyelerle homojen bir şekilde karışması önemlidir. Arpa şehriyeleri ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  • Kuzu incikleri, hazırladığınız arpa şehriye karışımının üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin. Haşlama suyunu da tepsiye ilave edin.
  • Ankara tavayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında, suyunu çekene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir süre dinlendirip sıcak servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder