Ankaralı Eşime Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kuzu incik
- Defne yaprağı top karabiber
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1.5 su bardağı et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Ankaralı Eşime Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ankara taba için önce kuzu incikleri 1 soğan, defne yaprakları ve top karabiber düdüklüde güzelce haşlayın yaklaşık 1 saate yakın haşladım.
- Tereyağının yarısını ve sıvı yağı geniş bir tencereye alın. Arpa şehriyeleri ekleyip kısık ateşte güzelce kavurun. Kavrulan şehriyeleri bir h alin ve tekrar yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları, kapya biber ve yeşil biberleri yumuşayana kadar kavurun.
- Üzerine sarımsak, domates salçası, biber salçası, domates rendesi, karabiber, tuz ve yarım bardak sıcak su ekleyip karıştırın. Karışımı birkaç dakika pişirerek sosun kıvam almasını sağlayın.
- Hazırladığınız domatesli karışımı kavrulmuş şehriyelerin üzerine ekleyip iyice karıştırın. Bu aşamada lezzetlerin birbirine geçmesi için sosun şehriyelerle homojen bir şekilde karışması önemlidir. Arpa şehriyeleri ekleyelim ve iyice karıştıralım.
- Kuzu incikleri, hazırladığınız arpa şehriye karışımının üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin. Haşlama suyunu da tepsiye ilave edin.
- Ankara tavayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında, suyunu çekene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir süre dinlendirip sıcak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder