Çikolata Soslu Magnolya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası (Silme)
- 2 çorba kaşığı un
- 1 litre süt
- 50 gram beyaz çikolata
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı toz şanti (Çırparken)
Ganaj için
- 1 paket sıvı krema (Tatlı için olandan)
- 150-160 gram bitter çikolata
- 1 paket burçak bisküvi
- 500 gram çilek
(Kullandığım çay bardağı 145 cc)
Çikolata Soslu Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarısı ve şeker iyice çırpılır.
- Nişasta ve un eklenir. Çırparak yavaş yavaş süt eklenir.
- Tamamen pürüzsüz olana kadar çırpılır. Yumurta çözünmüş olmalı.
- Ocağa alınan muhallebi karıştırarak pişirilir.
- Ocaktan alınca vanilya ve beyaz çikolata eklenir.
- Eriyene kadar karıştırılır.
- Muhallebinin üzerine değecek şekilde streç kaplanır ve 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
- Bisküvi rondoda çekilir. Çilekler dilimlenir.
- Kaselerin tabanına bisküvi kenarlarına çilek dilimleri dizilir.
- Soğuyan muhallebiye toz şanti eklenir.
- Blender parçalayıcı ucu ile kıvamı açılana kadar çırpılır.
- Hazırlanan muhallebi kaselere pay edilir. Sıvı krema sosluğa alınır. Kaynatmadan sadece ısıtılır.
- İnce ince dilimlenen bitter çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
- Ganaj iyice soğuduğunda kaselere dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder