Haşhaşlı Çörek (Tel Tel Ayrılan) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ilik süt
- 2 tane yumurta (sarısı üstüne)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz maya veya 1 tane yas maya
- Alabildiği kadar un
İçi için;
- 1 su bardağı kadar çekilmiş haşhaş
- 1 yemek kaşığı şeker
- Haşhaşı açmak için ayrıca yarım su bardağı sıvı yağ
Üstü için;
- Yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek (Tel Tel Ayrılan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabınızın içine sütü, şekeri ve mayayı koyunuz iyice karıştırınız. Sonra diğer malzemeleri ekleyip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz ve mayalanması için üstünü kapatıp 1 saat bekletiniz.
- Sonra 6 veya 7 bezeye ayırınız oklava kullanmadan elinizle bastıra bastıra servis tabağı büyüklüğünde acınız.
- Her birinin arasına hazırlamış olduğunuz haşhaştan sürünüz en üstekine sürmeyiniz açabildiniz kadar açınız. Ne kadar açarsanız o kadar katları ince olur o yüzden ben katlarını ince sevdiğim için biraz büyük açıyorum.
- Sonra 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesiniz bükünüz ve tepsiye yerleştirip, istediğiniz büyüklükte kesiniz tepsi mayası için tekrar üstünü kapatıp, hamurunuz 2 katına çıkına kadar bekletiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü iyice kızarıncaya kadar pişiriniz.
- Not: pişirme süresi fırından fırına değişir.
- Eğer haşhaşınız yoğunsa sıvı yağını kontrollü olarak artırabilirsiniz. Birde şekerini damak tadınıza göre eksiltip çoğaltabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder