30 Haziran 2024 Pazar

Haşhaşlı Çörek (Tel Tel Ayrılan) Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek (Tel Tel Ayrılan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ilik süt
  • 2 tane yumurta (sarısı üstüne)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz maya veya 1 tane yas maya
  • Alabildiği kadar un

İçi için;

  • 1 su bardağı kadar çekilmiş haşhaş
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Haşhaşı açmak için ayrıca yarım su bardağı sıvı yağ

Üstü için;

  • Yumurta sarısı

    Haşhaşlı Çörek (Tel Tel Ayrılan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabınızın içine sütü, şekeri ve mayayı koyunuz iyice karıştırınız. Sonra diğer malzemeleri ekleyip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz ve mayalanması için üstünü kapatıp 1 saat bekletiniz.
  • Sonra 6 veya 7 bezeye ayırınız oklava kullanmadan elinizle bastıra bastıra servis tabağı büyüklüğünde acınız.
  • Her birinin arasına hazırlamış olduğunuz haşhaştan sürünüz en üstekine sürmeyiniz açabildiniz kadar açınız. Ne kadar açarsanız o kadar katları ince olur o yüzden ben katlarını ince sevdiğim için biraz büyük açıyorum.
  • Sonra 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesiniz bükünüz ve tepsiye yerleştirip, istediğiniz büyüklükte kesiniz tepsi mayası için tekrar üstünü kapatıp, hamurunuz 2 katına çıkına kadar bekletiniz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü iyice kızarıncaya kadar pişiriniz.
  • Not: pişirme süresi fırından fırına değişir.
  • Eğer haşhaşınız yoğunsa sıvı yağını kontrollü olarak artırabilirsiniz. Birde şekerini damak tadınıza göre eksiltip çoğaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder