Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Haşhaşlı Çörek (Tel Tel Ayrılan) Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek (Tel Tel Ayrılan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ilik süt
  • 2 tane yumurta (sarısı üstüne)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz maya veya 1 tane yas maya
  • Alabildiği kadar un

İçi için;

  • 1 su bardağı kadar çekilmiş haşhaş
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Haşhaşı açmak için ayrıca yarım su bardağı sıvı yağ

Üstü için;

  • Yumurta sarısı

    Haşhaşlı Çörek (Tel Tel Ayrılan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabınızın içine sütü, şekeri ve mayayı koyunuz iyice karıştırınız. Sonra diğer malzemeleri ekleyip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz ve mayalanması için üstünü kapatıp 1 saat bekletiniz.
  • Sonra 6 veya 7 bezeye ayırınız oklava kullanmadan elinizle bastıra bastıra servis tabağı büyüklüğünde acınız.
  • Her birinin arasına hazırlamış olduğunuz haşhaştan sürünüz en üstekine sürmeyiniz açabildiniz kadar açınız. Ne kadar açarsanız o kadar katları ince olur o yüzden ben katlarını ince sevdiğim için biraz büyük açıyorum.
  • Sonra 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesiniz bükünüz ve tepsiye yerleştirip, istediğiniz büyüklükte kesiniz tepsi mayası için tekrar üstünü kapatıp, hamurunuz 2 katına çıkına kadar bekletiniz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü iyice kızarıncaya kadar pişiriniz.
  • Not: pişirme süresi fırından fırına değişir.
  • Eğer haşhaşınız yoğunsa sıvı yağını kontrollü olarak artırabilirsiniz. Birde şekerini damak tadınıza göre eksiltip çoğaltabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?