Karaköy Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket ınstant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı (sarısı üzeri için)
- 4,5-5 su bardağı un
Karaköy Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce tereyağını tavada eritip soğumaya bırakıyoruz. Mayayı karıştırma kabına alıp üzerine ılık suyu ekleyip üzerine bir kapak kapatıyoruz ve 10 dakika mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
- Ardından soğumuş yağ, şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
- 12 eşit bezeye bölüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Bezelerin üzerine bastırıp yassılaşmasını sağlıyoruz. Üzerine örtü örtüp 10 dakika tepsi mayası yaptırıyoruz.
- Yumurta sarısını sürüp çatalla üzerini çiziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder