9 Haziran 2024 Pazar

Karaköy Poğaça Tarifi

 

Karaköy Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket ınstant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzeri için)
  • 4,5-5 su bardağı un

    Karaköy Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce tereyağını tavada eritip soğumaya bırakıyoruz. Mayayı karıştırma kabına alıp üzerine ılık suyu ekleyip üzerine bir kapak kapatıyoruz ve 10 dakika mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
  • Ardından soğumuş yağ, şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  • 12 eşit bezeye bölüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Bezelerin üzerine bastırıp yassılaşmasını sağlıyoruz. Üzerine örtü örtüp 10 dakika tepsi mayası yaptırıyoruz.
  • Yumurta sarısını sürüp çatalla üzerini çiziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder