Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet bostan patlıcanı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet yerli domates
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kekik, kimyon, pul biber
- 5-10 dal maydanoz
Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar soyulup, iri iri doğranır. Tuz ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı ile karıştırılıp, fırın tepsisine dizilip,180 derecelik fırında patlıcanlar kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika)pişirilir.
- Kuru soğanlar yemeklik doğranır. Yarım çay bardağı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı nohut ve rendelenmiş domates eklenir ve orta ateşte pişirilir.
- Domatesler pişince fırında kızaran patlıcanlar eklenir. Ocağın altı kapatılarak kıyılmış maydanoz eklenip, karıştırılarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder