9 Haziran 2024 Pazar

Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet yerli domates
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon, pul biber
  • 5-10 dal maydanoz

    Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar soyulup, iri iri doğranır. Tuz ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı ile karıştırılıp, fırın tepsisine dizilip,180 derecelik fırında patlıcanlar kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika)pişirilir.
  • Kuru soğanlar yemeklik doğranır. Yarım çay bardağı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı nohut ve rendelenmiş domates eklenir ve orta ateşte pişirilir.
  • Domatesler pişince fırında kızaran patlıcanlar eklenir. Ocağın altı kapatılarak kıyılmış maydanoz eklenip, karıştırılarak servis edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder