9 Haziran 2024 Pazar

Tavuk Burger Ve Ev Yapımı Burger Ekmeği Tarifi

 

Tavuk Burger Ve Ev Yapımı Burger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml ılık su
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 adet yaş maya
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 80 gram yumuşak tereyağı
  • 500 gram un
  • 1 orta boy yumurta
  • Ellerinize biraz sıvı yağ

Bunun dışında;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Beyaz susam

Tavuk burger için;

  • 800 gram tavuk göğsü
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Eller için yağ
  • 150 gram mısır gevreği (şekersiz)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Biraz tuz
  • Sarımsak tozu

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Sarımsak tozu

    Tavuk Burger Ve Ev Yapımı Burger Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık şu ve sütü bir kaseye dokun, şekeri karıştırın ve mayayı ufalayın. 5 dakika bu şekilde bekletin.
  • Daha sonra un, tuz, yumurta ve yumuşak tereyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamur biraz yapışkan olabilir.
  • Hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamurumuz ikiye katlanması gerekiyor.
  • Daha sonra yağlanmış ellerle hamurdan yaklaşık 7 adet top oluşturup, pişirme kağıdı serimiş fırın tepsisine dizin.
  • Hamurun üzerini tekrar örtün ve bir saat daha mayalanmaya bırakın. Bu önemlidir çünkü güzel kabarmasını istiyoruz.
  • Yumurta sarısı ve sütle karıştırın, kabarma süresi sonunda hamurun üzerine sürün ve susam serpin.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik alt/üst ısıdaki fırında yaklaşık 18 dakika, altın rengi oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
  • Tavuğun hazırlanışı için; tavuk göğsü filetosunu iri parçalar halinde kesin ve baharatlarla birlikte mutfak robotunda veya doğrayıcıda kıyma haline getirin.
  • Daha sonra kıymayı kısa süre yoğurup 7 adet yuvarlak burger haline getirin.
  • Mısır gevreğini elinizle kabaca ufalayın ve kırmızı biber tozu, tuz ve sarımsakla tatlandırın. Köfteleri tek tek paneleyin ve hafifçe bastırarak eşit şekilde kaplayın.
  • Daha sonra fırın tepsisine dizin ve üzerine yağ sürün. Daha sonra 190-200 derecede (üst/alt ısıda) 30 dakika altın rengi olana kadar kızartin. 15 dakika sonra bir kez çevirmeyi unutmayin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder