9 Haziran 2024 Pazar

Yaprak Sarma Tarifi

 

Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yaprak

İç harcı için;

  • 150 gram kıyma
  • 2 adet ince kıyılmış orta boy kuru soğan
  • 2-3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber 

    Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce yaprakları bahçeden taze taze topladım. Kaynayan suyun içinde 2-3 dakika rengi sararana kadar haşladım. Ya da bir leğenin içine yaprakları koyup üzerine kaynayan suyu ilave ederek sararmasını bekleyelim.
  • İç harcı için; soğan ve maydanozları küçük küçük doğrayalım. Bulgur ve pirinci yıkayalım. Salça, baharat ve yağ eklenmesi yaparak tüm malzemeleri bir kapta yoğuralım.
  • Yaprakları saralım. Ben termo düdüklü de pişirdim. Düdüklüye sardığımız sarmaları dizelim. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağ gezdirelim.
  • Yarım yemek kaşığı salçanın üzerine 3 -4 su bardağı sıcak su ilave edip karıştıralım. Yaprakların üzerine dökelim. Su yapraklarla aynı hizada olmalı.
  • Ardından kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım. Kaynayınca altını kısıp 10 dakika sonra ocağı kapatalım. 10 dakika yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder