Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram yaprak
İç harcı için;
- 150 gram kıyma
- 2 adet ince kıyılmış orta boy kuru soğan
- 2-3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce yaprakları bahçeden taze taze topladım. Kaynayan suyun içinde 2-3 dakika rengi sararana kadar haşladım. Ya da bir leğenin içine yaprakları koyup üzerine kaynayan suyu ilave ederek sararmasını bekleyelim.
- İç harcı için; soğan ve maydanozları küçük küçük doğrayalım. Bulgur ve pirinci yıkayalım. Salça, baharat ve yağ eklenmesi yaparak tüm malzemeleri bir kapta yoğuralım.
- Yaprakları saralım. Ben termo düdüklü de pişirdim. Düdüklüye sardığımız sarmaları dizelim. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağ gezdirelim.
- Yarım yemek kaşığı salçanın üzerine 3 -4 su bardağı sıcak su ilave edip karıştıralım. Yaprakların üzerine dökelim. Su yapraklarla aynı hizada olmalı.
- Ardından kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım. Kaynayınca altını kısıp 10 dakika sonra ocağı kapatalım. 10 dakika yeterli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder