8 Haziran 2024 Cumartesi

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet dolmalık biber (ince kabuklu)
  • 1 çay bardağı pirinç (150 ml)
  • 1 çay bardağı bulgur (150 ml)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dolmaların üzerini kapatmak için 3 adet domates

Sosu için ;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

    Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ekleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra domates rendesini ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Pirinç ve bulguru yıkayıp nişastasından arındırdıktan sonra tencereye alın.
  • Baharatları, tuz ve şekeri ekleyip bir tur daha kavurun.1 su bardağı sıcak suyu da ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırarak suyunu çekmesini bekleyin.
  • Son olarak ince ince doğranmış maydanozu ilave edip karıştırın.
  • İçini temizleyip yıkadığımız dolma biberlerin üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde dolma harcımızla doldurup üzerlerine domates dilimleyip kapatın.
  • Biberlerimizi derin bir tencereye yerleştirin. Sosu için sıcak su ve salçayı güzelce karıştırıp kenarından tencereye dökün.
  • Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alın.Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder