Çift Katlı Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet patlıcan
- 300 gr tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Beşamel sos için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 100 gram tereyağ
- Karabiber
- Tuz
- Kaşar peyniri
Çift Katlı Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alaca soyup acı suyunu aldıktan sonra uzunlamasına 3 eşit parçaya kesiyoruz, daha sonra fırın tepsisine dizerek sıvı yağ tuzu karıştırıp üzerlerine fırça yardımıyla sürüyoruz .
- Fırında 180 °kızartıyoruz.
- İç harçı için tavukları küp küp doğruyoruz, tavada suyunu çektiriyoruz .
- Daha sonra soğanları ,biberleri ,sıvı yağ ekleyerek kavuruyoruz .
- Domatesleri, salçayı, tuz ,baharatları da ekleyerek pişiriyoruz .
- Kızaran patlıcanlara tavuklu harçtan koyuyoruz.
- Tüm patlıcanları doldurmuyoruz.
- Kapak olarak sayarak boş bırakıyoruz .
- Beşamal sosu tereyağ, un kavrulur, süt ekliyoruz ,katılaşınca karabiber ,tuz eklenerek ocaktan alıyoruz .
- Patlıcanların üzerine gezdirilir ,rendelenen kaşar peyniride en üst kata gezdirerek 180 ° kaşarlar eriyene kadar pişirilir .(ben kenarlara bir iki patates dizip aynı şekilde yapmıştım oğlum için patates patlıcan karışıkta yapılabilir afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder