25 Ağustos 2024 Pazar

Dondurucuda Meyve Özü Tarifi

 

Dondurucuda Meyve Özü Tarifi İçin Malzemeler

Kayısı özütü için;

  • 2 kg kayısı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Kızılcık özütü için;

  • 1 kg kızılcık
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su (900 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

    Dondurucuda Meyve Özü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kayısı özütü için öncelikle yıkadığımız kayısıların çekirdeklerini çıkartalım ve irice doğrayarak tencereye alalım.
  • Üzerine şeker ve su ilave ederek ocağı açalım, yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika kaynatalım.
  • Yumuşadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve ocaktan alalım.
  • Tel süzgece aldığımız kayısılarımızı spatula ile güzelce ezelim.
  • Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim. Ardından buzdolabı poşetlerine alarak dondurucuya kaldıralım.
  • Kızılcık özütü için kızılcıkları tencereye alalım.
  • Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika kaynatalım.
  • Yumuşayan kızılcıkları ocaktan alalım ve süzgece aktaralım.
  • Spatula ile bastırarak süzgeçten geçirelim ve tekrar tencereye alalım.
  • Üzerine şeker ilave edelim ve 1 saat kadar daha kaynamaya bırakalım.
  • Son olarak limon suyu ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Kızılcık özütümüzü oda sıcaklığına geldikten sonra buz kalıplarına paylaştıralım.
  • Yapmak istediğinizde meyve özütlerinizi dondurucudan çıkartıp sürahiye alarak su ile seyreltebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder