Dondurucuda Meyve Özü Tarifi İçin Malzemeler
Kayısı özütü için;
- 2 kg kayısı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su (200 ml)
- Birkaç damla limon suyu
Kızılcık özütü için;
- 1 kg kızılcık
- 1 su bardağı toz şeker
- 4,5 su bardağı su (900 ml)
- Birkaç damla limon suyu
Dondurucuda Meyve Özü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kayısı özütü için öncelikle yıkadığımız kayısıların çekirdeklerini çıkartalım ve irice doğrayarak tencereye alalım.
- Üzerine şeker ve su ilave ederek ocağı açalım, yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika kaynatalım.
- Yumuşadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve ocaktan alalım.
- Tel süzgece aldığımız kayısılarımızı spatula ile güzelce ezelim.
- Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim. Ardından buzdolabı poşetlerine alarak dondurucuya kaldıralım.
- Kızılcık özütü için kızılcıkları tencereye alalım.
- Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika kaynatalım.
- Yumuşayan kızılcıkları ocaktan alalım ve süzgece aktaralım.
- Spatula ile bastırarak süzgeçten geçirelim ve tekrar tencereye alalım.
- Üzerine şeker ilave edelim ve 1 saat kadar daha kaynamaya bırakalım.
- Son olarak limon suyu ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Kızılcık özütümüzü oda sıcaklığına geldikten sonra buz kalıplarına paylaştıralım.
- Yapmak istediğinizde meyve özütlerinizi dondurucudan çıkartıp sürahiye alarak su ile seyreltebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder