Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Dondurucuda Meyve Özü Tarifi

 

Dondurucuda Meyve Özü Tarifi İçin Malzemeler

Kayısı özütü için;

  • 2 kg kayısı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Kızılcık özütü için;

  • 1 kg kızılcık
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su (900 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

    Dondurucuda Meyve Özü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kayısı özütü için öncelikle yıkadığımız kayısıların çekirdeklerini çıkartalım ve irice doğrayarak tencereye alalım.
  • Üzerine şeker ve su ilave ederek ocağı açalım, yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika kaynatalım.
  • Yumuşadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve ocaktan alalım.
  • Tel süzgece aldığımız kayısılarımızı spatula ile güzelce ezelim.
  • Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim. Ardından buzdolabı poşetlerine alarak dondurucuya kaldıralım.
  • Kızılcık özütü için kızılcıkları tencereye alalım.
  • Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika kaynatalım.
  • Yumuşayan kızılcıkları ocaktan alalım ve süzgece aktaralım.
  • Spatula ile bastırarak süzgeçten geçirelim ve tekrar tencereye alalım.
  • Üzerine şeker ilave edelim ve 1 saat kadar daha kaynamaya bırakalım.
  • Son olarak limon suyu ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Kızılcık özütümüzü oda sıcaklığına geldikten sonra buz kalıplarına paylaştıralım.
  • Yapmak istediğinizde meyve özütlerinizi dondurucudan çıkartıp sürahiye alarak su ile seyreltebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?