25 Ağustos 2024 Pazar

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi

 

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane küp küp doğranmış elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 5’li petibör bisküvinin 1 paketi ufalayalım
  • 5 00 ml süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kadar margarin
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Çeyrek çay bardağı su

    Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle alt tabanı için küp küp doğranmış elmaları tencereye alalım üzerine tarçın, şeker, su, cevizi de ekleyip elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Ardından ufalanmış bisküvileri ekleyip harmanlayalım ve borcama alıp bir kaşıkla yayıp düzeltelim.
  • Derin bir tencereye muhallebisi için; süt, şeker, un, nişastayı alalım kıvam alıp pişene kadar sürekli karıştıralım ocaktan alınca içerisine margarin ile vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Hazırladığımız alt tabanın üzerine dökelim ve bir kaç saat buzdolabında bekletelim.
  • Servis esnasında ister benim gibi kakao serpin istersenizde sade bir şekilde servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder