Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane küp küp doğranmış elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 5’li petibör bisküvinin 1 paketi ufalayalım
- 5 00 ml süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kadar margarin
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
- Çeyrek çay bardağı su
Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle alt tabanı için küp küp doğranmış elmaları tencereye alalım üzerine tarçın, şeker, su, cevizi de ekleyip elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
- Ardından ufalanmış bisküvileri ekleyip harmanlayalım ve borcama alıp bir kaşıkla yayıp düzeltelim.
- Derin bir tencereye muhallebisi için; süt, şeker, un, nişastayı alalım kıvam alıp pişene kadar sürekli karıştıralım ocaktan alınca içerisine margarin ile vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım.
- Hazırladığımız alt tabanın üzerine dökelim ve bir kaç saat buzdolabında bekletelim.
- Servis esnasında ister benim gibi kakao serpin istersenizde sade bir şekilde servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder