İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg incir
- 3 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- İncirleri yıkayıp, sap kısmını keselim incirleri ben küçük seçtim ikiye veya dörde bölmemek için tercih sizin.
- Üzerine toz şekeri ekleyip, hafif karıştırıp kapağını kapatalım serin bir yerde veya buzdolabında 1 gece bekletelim.
- Sabah uyandığınızda inciri ocağa alın ve kaynamaya başlayınca ocağı en aza kısın ara ara karıştırıp kıvamına bakın kıvam alınca çok fazla kaynatmayın incir dağılmasın ve buzdolabında bekledikçe de katılaşıyor incir reçeli onun için bununda hesabını yapın☺️
- Kapatmaya yakın incir reçeline limon tuzu ekleyip kaç tur daha kaynadıktan sonra sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkışa kapatın vakumlayın ve ters çevirin. Şimdi tüketeceğiniz kadar ayrı bir kaba alın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder