Meyhane Pilavı Tarifi

 

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kuru soğan
  • Yarım yeşil biber
  • Yarım adet kırmızı kapya biber
  • Yarım domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı su (kaynamış, kaynamamış farketmez)

    Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alıp doğradığımız küçük soğanları ilave ediyoruz ve hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Biberleri ekleyip 3-4 dk kavuruyoruz ve domatesleri ekleyip, bir iki tur karıştırıp salçayı da ekleyip, 2 dk kavurup bulgurları ekleyip tuzunu atıp suyunu ekliyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

  Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya 1 yemek kaşı...