Sarımsak Soslu Mantar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket kültür mantarı
- 3 adet kuru soğan
- Maydanoz
- Tereyağ
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Sarımsaklı sos için;
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
Sarımsak Soslu Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları sapının yarısından kesip güzel yıkayalım ,tavaya koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekmiş olan mantara tereyağ, sıvı yağ ve julyen doğranmış soğanı ince doğranmış maydanozu ilave edip 5 dakika kadar kavuralım .
- Diğer tarafta sosu için gerekli malzemeleri karıştıralım .
- Servis tabağına boşaltalım ve birazcık soğutmuş olduğumuz mantarı yoğurdun üzerine koyalım afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder