25 Ağustos 2024 Pazar

Şeftali Reçeli Tarifi

 

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg şeftali
  • 2 kg şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Kabuk tarçın
  • 4 5 adet karanfil

    Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeftalileri soyup, küp küp doğrayın üzerine şekeri ekleyip, bir kapak kapatın 1 gece bekletin. Suyunu salan şeftaliyi ocağa alın şeker eriyip köpürmeye başlayınca yağ ekleyip, bir 3-4 dk daha kaynatın.
  • Daha sonra tüm şeftaliyi süzgeçle içinden başka bir kaba alın ve kalan suyu 20-25 dk kaynatıp, çektirin tekrar şeftalileri ekleyip yeniden kaynamasını bekleyin.
  • Kaynamaya başlayan şeftalinizi 5 dk daha kaynatın, kıvam aldığını anlamak için suyunu bir tabağa alıp hafif soğuyunca anlayabilirsiniz ama durdukça daha da koyulaşır ona göre ayarlayın.
  • Benim reçelimin kıvamı tam tadında oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder