Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg şeftali
- 2 kg şeker
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Kabuk tarçın
- 4 5 adet karanfil
Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri soyup, küp küp doğrayın üzerine şekeri ekleyip, bir kapak kapatın 1 gece bekletin. Suyunu salan şeftaliyi ocağa alın şeker eriyip köpürmeye başlayınca yağ ekleyip, bir 3-4 dk daha kaynatın.
- Daha sonra tüm şeftaliyi süzgeçle içinden başka bir kaba alın ve kalan suyu 20-25 dk kaynatıp, çektirin tekrar şeftalileri ekleyip yeniden kaynamasını bekleyin.
- Kaynamaya başlayan şeftalinizi 5 dk daha kaynatın, kıvam aldığını anlamak için suyunu bir tabağa alıp hafif soğuyunca anlayabilirsiniz ama durdukça daha da koyulaşır ona göre ayarlayın.
- Benim reçelimin kıvamı tam tadında oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder